luni, 6 aprilie 2015

CELE MAI BUNE COASTE DE PORC DIN LUME (GATITE INCET IN SLOW COOKER SI RUMENITE LA GRATAR)

Ziceam in postul anterior ca o sa ne reintram in ritm cu niste chestii simple si rapide, iar reteta de fata respecta acest principiu, cu mentiunea ca desi e extrem de simpla, nu e tocmai rapida ci chiar din contra, este cat se poate de lenta, rezultatul fiind probabil cele mai bune coaste de porc pe care le puteti gati acasa.

Coastele de porc pot fi gatite in mai multe feluri, direct pe gratar (cu sau fara marinare prealabila), la cuptor, fierte sau prajite in ulei, insa dintre toate metodele, cea care presupune gatitul incet la o temperatura redusa este cea care da rezultatele cele mai spectaculoase.


Acest tip de gatit se poate face in trei feluri: confit in baie de grasime (metoda traditionala, carnea este acoperita cu grasime lichida intr-o oala de fonta sau de lut care este apoi tinuta catvea ore la cuptor cu focul dat mic), sous vide (carnea e sigilata in pungi de plastic vidate si apoi gatita in baie de apa calda cu temperatura controlata) si slow cooker (carnea este gatita in acest aparat minunat - fara nume in romana, din pacate -  pe care daca nu vi l-ati luat inca, vi-l recomand calduros).

In cazul de fata va voi povesti cum sa obtineti cele mai bune coaste din lume cu ajutorul unui slow cooker, metoda aceasta fiind mult mai simpla decat confierea in grasime la cuptor (care necesita supraveghere permanenta si care nu da de fiecare data acelasi rezultat) si la fel de simpla dar sensibil mai ieftina decat metoda sous vide (care presupune un echipament mai scump decat un slow cooker).

Daca nu sunteti familiarizati cu slow cookerul, acesta este un aparat electrocasnic compus dintr-un vas ceramic cu capac de sticla, care se aseaza relativ fix intr-un vas cu pereti metalici incalziti electric (un fel de resou, dar care incalzeste si prin pereti, nu doar la baza). Un slow cooker are in general doua pozitii, low si high (unele mai au si medium), iar aceste pozitii genereaza o temperatura constanta sub punctul de fierbere al apei, deci sansele ca mancarea sa se arda prin evaporarea lichidului sunt minime.

Avantajul unui slow cooker fata de gatitul traditional este ca permite gatirea unor cut-uri de carne mai tari, deoarece timpul indelungat si temperatura scazuta ajuta la ruperea legaturilor de colagen din carne, aceasta devenind frageda si suculenta la final. Practic, daca aveti un slow cooker puteti cumpara cea mai ieftina carne, pe care o puteti gati apoi pana cand ajunge la fel de frageda ca si cut-urile scumpe. Un alt avantaj al unui slow cooker este faptul ca lucreaza fara supraveghere, deci va ajuta sa salvati timp pretios cu gatitul (daca il puneti dimineata, seara cand va intoarceti de la serviciu va asteapta cu mancarea gatita).

Daca acum cativa ani slow cookerul era relativ greu de cumparat in Romania (Amazon fiind cam singura optiune), acum avem deja o reprezentanta Crock Pot oficiala (btw, brandul Crock Pot a ajuns termen generic care defineste categoria, la fel ca frigider, xerox sau adidas), precum si un magazin online care aduce produse refurbished foarte bune (inclusiv slow cookers) din UK.

Sper ca reteta de fata sa va convinga sa va luati un slow cooker (sau sa-l stergeti de praf si sa incepeti sa-l folositi in caz ca-l aveti deja), dar just in case va mai las aici si linkul catre reteta mea de confit de rata, o alta minunatie pentru care ar trebui sa va ganditi serios la un slow cooker.

Ingrediente (pentru 4 pers):
- 1 bucata intreaga de coasta de porc (nu taiata in coaste individuale!); o puteti gasi la orice macelarie, cereti macelarului sa va dea scaricica intreaga (are cam 40-50cm lungime si cam 20-30cm latime), nu feliata, si sa va scoata grasimea de pe carne si membrana de pe partea cu oasele.
- dry rub (eu am folosit un mix facut la ochi din zahar brun, sare de mare, mix de condimente grecesti Don Marcos, paprika afumata, usturoi pudra si piper; puteti folosi ce mix de condimente doriti, inclusiv mixuri gata facute precum cele de la Nomu sau cele de la Don Marcos, care sunt exceptionale)
- sosul barbecue preferat (eu am folosit sosul Black Jack Smokey BBQ de la Remia, luat din Carrefour, care este foarte gustos si nu e foarte dulce)

Preparare (10 min de pregatire, 12 ore la slow cooker si 3-5 min pe gratar sau sub broiler)
- mai intai sectionati transversal coastele in 2-3 bucati, cat sa intre usor in vasul slow cookerului (puteti pune si bucata intreaga rulata, dar nu recomand)
- daca nu v-ati inteles cu macelarul, inlaturati voi grasimea excesiva de pe coaste precum si membrana de pe partea cu oasele (o desprindeti usor la un capat cu un cutit ascutit si apoi o apucati cu un servet de hartie - sa nu alunece - si o trageti de pe oase; se va desprinde foarte usor, cam ca o banda adeziva mai puternica de pe o cutie de carton); membrana poate fi lasata pe coaste, dar daca o inlaturati, acestea vor fi mai fragede si mai aromate la final.
- masati bine coastele pe toate partile cu dry rubul
- asezati pe rand cate o bucata de coaste in slow cooker si ungeti-o cu cca 1 lingura de sos BBQ pe partea de sus (la ultima bucata de coaste mai puneti 1 lingura de sos in plus, sa fie)
- puneti capacul, porniti slow cookerul pe pozitia LOW si lasati-l sa-si fac treaba timp de minim 12 ore (eu il pun la miezul noptii, ca sa am coastele gata de pus pe gratar a doua zi la pranz); IMPORTANT: nu ridicati capacul de pe slow cooker pe timpul celor 12 ore! fiecare ridicare de capac duce la pierderea de lichid si la cresterea timpului de gatit cu minim 30 de minute!
- dupa ce au trecut cele 12 ore, o sa constatati ca slow cookerul are acum un nivel consistent de lichid pe fund (format din grasimile iesite din coaste si din sosul adaugat) iar coastele arata ca si cum ar fi deja gatite (well, pentru ca sunt deja gatite :)).
- scoateti coastele cu grija din slow cooker (sunt atat de fragede incat riscati sa ramaneti cu oasele in mana), uscati-le putin cu un servet de hartie si apoi puneti-le pe gratarul incins cam 2 min pe fiecare parte, cat sa capete o crusta frumoasa (alternativ le puteti pune in cuptor, sub broiler)
- optional puteti reduce la foc mic lichidul ramas in slow cooker, adaugand putin vin rosu si niste unt, ca sa obtineti un sos absolut senzational
- taiati coastele in felii individuale si serviti-le imediat.
Enjoy!

6 comentarii:

  1. Arata delicios. Nu m-am incumetat niciodata sa incerc o astfel de reteta, dar tu ai explicat-o foarte bine. O sa incerc reteta in weekend, cand am invitati la masa!

    RăspundețiȘtergere
  2. O mărturie uimitoare despre un jucător care mi-a adus soțul înapoi la mine. Numele meu este May Lookman, locuiesc în Marea Britanie și sunt fericit căsătorit cu un soț minunat și grijuliu, cu doi copii. O mare problemă a apărut în familia mea acum șase luni, între mine și soțul meu. Atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. a spus că nu a mai vrut să rămână niciodată cu mine și că nu mă mai iubește. Așa că a plecat de acasă și i-a determinat pe mine și pe copiii mei să suferim dureri severe. Am încercat tot posibilul să-l recuperez după multe cerșetori, dar fără rezultat. și a confirmat că și-a luat decizia și nu a mai vrut să mă mai vadă. Așadar, într-o seară, când mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care mi-a cerut soțul. Așa că i-am explicat totul, așa că mi-a spus că singurul mod în care aș putea să-l recuperez pe soțul meu a fost să vizitez un vrăjitor, pentru că și el a funcționat. Așa că nu am crezut niciodată în vraja, dar nu am avut de ales decât să-i urmez sfatul. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a jucătorului de vrăji pe care l-a vizitat. {ogunomospellcaster@gmail.com}. Așadar, în dimineața următoare, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul m-a asigurat că îl voi recupera pe soțul meu a doua zi. Ce afirmație uimitoare !! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi a doua zi dimineață, atât de surprinzător, soțul meu, care nu mă sunase în ultimele șase luni, mi-a sunat să-mi anunțe că se întoarce. Așa că s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala și durerea pe care mi le-a provocat mie și copiilor mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât în ​​trecut, cu ajutorul unui jucător de vrăji. Prin urmare, vă voi sfătui să-l vizitați cu amabilitate pe marele Dr. Ogun Omo dacă vă aflați într-o astfel de stare sau dacă aveți vreo problemă legată de „readucerea fostului dvs. înapoi. Așadar, mulțumesc dr. Ogun Omo pentru că mi-a adus soțul înapoi și am adus din nou bucurie familiei mele. {ogunomospellcaster@gmail.com}
    De asemenea, vindecă și readuce EX înapoi,
    1 leac pe bază de plante HIV / ADIS.
    2 Tratamentul cancerului pe bază de plante.
    3 Curățarea rupturii articulației.
    4 herpes vindecă ierburi.
    5 feluri de orez jeleu.
    6 Vindecarea medicamentelor pe bază de plante HPV.
    7 Vindecarea diabetului.
    8 recuperează-ți fostul.
    9 Vraja sarcinii.
    10 cura HTP.
    11 Vindecarea aerului hepatitic.
    12 Covid 19 coronia vires cure.
    13) Tratamentul astmului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă ați fost dezamăgit de alte vrăjitoare și vindecători, care nu au reușit să ofere rezultatele dorite. Fii liniștit de data aceasta cu cel mai puternic și supradotaționat turnător de vrăji pe care îl poți întâlni vreodată.
    Contactați-l dacă știți că vă confruntați cu soarta de mai jos
    E-mail: wightmagicmaster@gmail.com
    WhatsApp: +17168691327

    (1) Îți place Ex-ul tău?
    (2) Ai mereu coșmaruri?
    (3) Vrei să fii promovat la locul de muncă?
    (4) Vrei să alerge după tine femei / bărbați?
    (5) Vrei un copil al tău?
    (6) Vrei să fii bogat?
    (7) Vrei ca soțul / soția ta să fie al tău pentru totdeauna?
    (8) vrei să îți crești dimensiunea pula? / Să durezi mult când faci sex?
    (9) Doriți să vă recuperați banii pierduți?
    (10) Vrei să oprești divorțul?
    (11) Vrei un divorț?
    (12) Vrei ca orice dorință să fie acordată de cineva?
    (13) vraja concep o nevoie de sarcină copil?
    (14) Doriți să vă opriți căsătoria sau relația sau să vă rupeți?
    (15) Vă este greu să câștigați un caz în instanță?
    (16) Vrei să te căsătorești cu partenerul tău cât mai curând posibil?
    Din nou, adresa mea de e-mail este: wightmagicmaster@gmail.com
    WhatsApp: +17168691327

    Contactați-l imediat pentru toate problemele dvs. și rezolvați situația în câteva zile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este atât de comun: ești îndrăgostit de cineva și vrei să te iubească și el... sau treci printr-o „despărțire” dificilă și vrei ca el sau ea să se întoarcă... sau ești singur și cauți pe cineva special. Totul depinde de ce vrei tu. Dacă ești singur și vrei să găsești o nouă iubire, există o vrajă pentru tine. Contactează-ți acum Dr. Jasper dacă ai nevoie de ajutorul ei în relația ta sau în orice alt caz.
    1) Vrăji de dragoste
    2) Vrăji de dragoste pierdută (fă-l să te iubească din nou)
    3) Vraja divorțurilor
    4) Vraja căsătoriei (fă-l să îți propună / fă-o să accepte propunerea ta)
    5) Vrăji de legare
    6) Diviziuni
    7) Vraja morții
    8.) Vrei să fii promovat în biroul tău
    9) Vrei să-i mulțumești iubitului tău
    10) Loteria
    11) opriți avortul spontan / rămâneți însărcinată
    12) vrajă magică (vindecarea acelei boli mortale)
    contactează-o acum, ea are o soluție de durată pentru tine. are 32 de ani de experiență ca practicantă de magie alb-negru, Tarolog, Runemeister (manta, magie runică, amulete, amulete, talismane), este cea mai bună!
    gmail: doctorjaspermagic@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Viața vine cu experiențe diferite. Nu știu ce experiență aveți, dar aceasta este mărturia mea scurtă, sunt fericit să scriu asta pentru că am din nou pace în căsnicia mea și totul datorită unui om grozav numit Dr Ogun Omo, el este un puternic vrăjitor care ajută la concilierea disputei dintre mine și soțul meu cu o vrajă de dragoste, soțul meu a plecat de acasă și locuiește cu o altă femeie timp de 7 luni fără să aibă grijă de mine și de fiica noastră de 4 ani, financiar sunt bine dar am nevoie de îngrijirea blândă a un bărbat, îl implor să se întoarcă acasă de mai multe ori, dar nimic nu iese, chiar i-am rugat-o pe sora lui mai mare să mă ajute să-l implore, ceea ce nu a mers. Așa că într-o zi am citit o mărturie a unei femei care a descris modul în care doctorul Ogun Omo a ajutat-o ​​să-și oprească soțul să divorțeze de ea cu o vrajă de dragoste, așa că i-am luat legătura și i-am explicat problemele mele, el mi-a spus ce este necesar pentru vraja de dragoste. și am făcut-o, după 48 de ore, soțul meu s-a întors acasă cerșindu-mi iertare, așa că așa a fost salvat căsnicia mea. Dacă aveți nevoie de ajutorul lui, nu ezitați să-l contactați pe e-mailul său: ogunomospellcaster@gmail.com pentru orice problemă care vă deranjează inima și le va rezolva pentru dvs.

    RăspundețiȘtergere
  6. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Eu sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam stă o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...