vineri, 21 august 2015

SANDWICH CU AROME DE TOAMNA - CONCURS CRIS-TIM

Dupa cum va spuneam saptamana trecuta, voi avea nevoie de imaginatia voastra culinara pentru a inventa reteta de sandwich castigatoare, cu care sa intram in concursul The Sandwich Battle organizat de prietenii nostri de la Cris-Tim, si sa castigam titlul de cel mai cel sandwich in batalia cu sandwichurile create de echipele formate de Laura Laurentiu, Oana Igretiu, Teodora Rogobete si Cristina Toth.

O sa va dau mai multe detalii despre concurs imediat, dar mai intai o sa va deschid apetitul cu un sandwich romanesc cu arome de toamna pe care l-am conceput special sa va serveasca drept inspiratie pentru retetele voastre de sandwichuri.
Din punctul meu de vedere, un sandwich perfect contine doar ingrediente de cea mai buna calitate si convinge atat vizual (trebuie sa arate apetisant, deci culorile si formele sunt importante), cat si din punct de vedere al gustului (un balans perfect intre sarat, dulce si acrisor) si al texturii (ingrediente moi combinate cu ingrediente crocante).

Pornind de la aceste principii, sandwichul meu romanesc porneste cu doua felii de paine secuiana cu cartofi (o paine care se comporta foarte bine la sandwichuri, deoarece are o textura moale dar in acelasi timp ferma, care nu se faramiteaza usor) pe care le-am uns cu mustar taranesc cu boabe intregi, pentru aciditate si putin zvac.
Peste mustar am pus un strat generos de felii de Salam Banatean de la Cris-Tim (pe modelul sandwichurilor deli, cele cu multe, multe straturi de carne sau mezeluri in ele).
Apoi pe una din felii am adaugat un strat de branza de burduf (pentru gustul romanesc traditional, alaturi de salamul banatean) iar pe cealalta un strat de salata rucola (pentru textura si prospetime).
In fine, am mai adaugat cate un strat de ardei copti la gratar (pentru dulceata si aroma subtila de fum, care merge perfect cu branza de burduf) si de castraveciori murati (pentru textura si un plus de aciditate)
Dupa toata aceasta munca epuizanta care a durat vreo 2 minute, am obtinut o minunatie de sandwich romanesc cu arome de toamna, pe care de abia am apucat sa-l trag in poza, asa de mare a fost batalia pe el la mine acasa. :)

Acum ca sper ca v-am inspirat cu sandwichul meu, o sa va spun pe scurt cum sta treaba cu concursul The Sandwich Battle.

Pentru a participa in acest concurs, va trebui sa-mi trimiteti incepand de azi pana pe 31 august o reteta de sandwich originala care sa contina ca ingredient principal unul dintre produsele din gama salamurilor crud-uscate de la Cris-Tim pe care le puteti gasi descrise foarte frumos pe site-ul Delicii de Pretutindeni, si pe care le puteti cumpara din orice supermarket.

Retetele voastre pot fi trimise atat pe e-mail, la crazymothercooker AT gmail DOT com, cat si sub forma de mesaj pe pagina de Facebook Crazy Mother Cooker. Pozele nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate, chiar daca sunt facute doar cu telefonul. 

Selectia retetei castigatoare va fi facuta de mine in perioada 31 august - 6 septembrie, pe criterii meteorologice, adica pe baza gradului de “ploua’n gura” pe care mi-l va provoca, asa ca straduiti-va pe cat puteti sa gasiti combinatii ingenioase, dar in acelasi timp delicioase. :)

O alta sugestie ar fi ca pe langa produsele crud-uscate de la Cris-Tim sa incercati sa va limitati la ingrediente aditionale din sfera posibilului, care pot fi gasite usor (pe cat puteti, evitati chestii de genul ureche de elefant afumata, salata din Gradina Ursului sau foie gras de pinguin de Galapagos :)). Daca totusi reteta voastra depinde de un ingredient special gen "gem de gutui de la bunica" sau "sosul pesto pe care-l fac eu acasa", atunci va trebui sa va pregatiti si sa aduceti acest ingredient special la evenimentul final (in caz ca veti castiga, desigur).

Castigatorul sau castigatoarea acestui concurs va fi invitat/a la un eveniment foarte fain ce va avea loc in data de 10 septembrie la Bucuresti, in restaurantul Iconic Food Wine&Design by Camelia Șucu, unde va face echipa cu mine in incercarea de a castiga The Sandwich Battle impotriva adversarilor redutabili de la Retete Ca La Mama, Savori Urbane, Teo’s Kitchen si Diva In Bucatarie.

Cris-Tim va acoperi toate costurile de deplasare pană la Bucuresti, precum si cazarea la hotel (in caz ca reteta castigatoare nu vine din Bucuresti, ci din alt oras) si va asigura toate ingredientele necesare realizarii sandwichului cu care, evident, vom castiga marea batalie.

Marele premiu al acestui concurs este acela ca sandwichul castigator va fi menținut 1 lună în meniul restaurantului Iconic Food Wine & Design sub denumirea aleasa de echipa castigatoare, adica de noi, se stie. :)

WINNER UPDATE:

Sandwichul castigator a fost cel trimis de Melinda Teohari, cu o reteta pe baza de salam Chorizo tras la tigaie, branza de capra, castraveti murati, oua de prepelita si sos Sriracha, pe care-l puteti admira mai jos si pe care-l va gati impreuna cu mine la evenimentul de pe 10 septembrie. Stati aproape, ca voi reveni cu povestea evenimentului. :)
Felicitari! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...