joi, 24 septembrie 2015

AM CASTIGAT FINALA THE SANDWICH BATTLE!

Hai ca m-am luat cu una, cu alta, si n-am apucat sa va spun ca am castigat concursul "The Sandwich Battle" organizat de prietenii de la Cris-Tim, asa cum am anticipat fara nicio urma de modestie in postul anterior (n-aveam cum sa pierdem, va spun! :)).

Reteta de sandwich cald cu salam chorizo propusa de Melinda Teohari a convins juriul atat prin aspect, dar mai ales prin gustul minunat pe care-l puteti incerca si voi acasa dupa ce terminati de citit acest post.


Echipa noastra a avut o concurenta redutabila in finala, echipele Laurei, Oanei, Teodorei si Cristinei facand tot posibilul sa ne incurce in drumul spre victorie, dar in final sandwichul nostru, numit “Club 99”, s-a detasat in castigator, probabil si datorita ingredientului secret, sosul iute Sriracha, despre care Monica bine spunea pe facebook ca “Sriracha always wins”. True that! :)

Inainte sa va las cu sandwichul Melindei, va mai spun doar ca il puteti gasi timp de o luna de zile si in meniul restaurantului Iconic Food Wine & Design by Camelia Sucu), si va mai pun aici cateva poze de la finala "The Sandwich Battle", unde ne-am distrat de minune.






Sandwich “CLUB 99” by Melinda Teohari

Ingrediente:
- 1 chifla ciabatta
- 100 gr salam chorizo Cris-Tim
- 1 lingura brânza de capra faramitata
- sos Sriracha dupa gust (sau tabasco, desi ar fi pacat… :))
- 1 castravete murat feliat
- 1 ou de prepelita prajit (sunny side up :))
- 1 praf de boia afumata.
- 1 lingura ceapa caramelizata
- 1 lingura de oregano proaspat
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 1 lingurita cimbru proaspat
- 3 rosii uscate
- 4 catei de usturoi copt
- 1 lingurita de ardei copt
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingurita de zeama de lamâie

Mod de preparare:
- incinge cuptorul la 200 de grade.
- taie capatul unui catel de usturoi si stropeste-l cu ulei iar apoi inveleste-l in folie de aluminiu si coace-l in cuptor timp de 40 - 45 de minute.
- intre timp taie o ceapa mare rosie si trage-o in tigaie de fonta sau otel inoxidabil in ulei de masline la foc mic amestecând odata la 5-10 minute timp de 30 de minute pana se caramelizeaza; la final adauga putin otet balsamic si un strop de apa; asezoneaza dupa gust cu sare si piper si transfera ceapa intr-un bol.
- prajeste putin feliile de ciabatta intr-o tigaie si pune-le deoparte.
- taie feliile de chorizo in 4 si trage-le la tigaie cat sa devina putin crocante si pune-le deoparte.
- intr-un bol pune frunzele de oregano, patrunjel, frunzele de cimbru, usturoiul copt, rosiile uscate, ardeiul copt, uleiul de masline si zeama de lamâie si pune-le in blender, amestecand pana se obtine o pasta.
- pentru montaj unge ambele felii de ciabatta cu pasta preparata, presara branza de capra si stropeste cu sos Sriracha, pune peste salamul chorizo crocant si feliile de castravete murat, pe urma pune ceapa caramelizata si la final un ou de prepelita prajit
- asezoneaza cu boia afumata si serveste-l cald.
Enjoy! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...