vineri, 1 iulie 2016

GUSTARI RAPIDE SI DELICIOASE CU SCANDIA SIBIU

Vine o vreme in viata oricarui om cand ajunge la concluzia ca e prea cald sa se apuce sa mai gateasca, dar nu stiu cum se face ca exact in momentele alea se anunta cineva in vizita sau te roaga familia sa pregatesti un brunch savuros, asa cum stii tu, momente in care ai de ales fie sa comanzi niste pizza (si sa pierzi puncte serioase la impresia artistica), fie sa incropesti ceva rapid cu ce ai prin casa, motiv pentru care eu am mai mereu in camara un stoc de conserve diverse, din care nu lipsesc maslinele in saramura, rosiile uscate in ulei, anghinarea, caperele si pateul integral, conserve pe care le scot imediat la inaintare cand trebuie sa prepar ceva rapid, dar fara compromisuri in ceea ce priveste gustul si prezentarea.
Va dati seama ca atunci cand prietenii de la Scandia Sibiu m-au rugat sa propun cateva sugestii de aperitive si gustari rapide, mi-au venit pe loc o groaza de idei, dintre care o sa va prezint pentru inceput 6 retete foarte simple, dar de efect, pe care le puteti pregati la urmatorul mic dejun relaxat, de vara, impreuna cu familia, atunci cand aveti in vizita un oaspete neasteptat, atunci cand organizati o petrecere in gradina sau pur si simplu atunci cand aveti pofta de o gustare rapida si delicioasa.

Produsele Scandia Sibiu pe care le voi folosi in retetele ce urmeaza sunt pregatite prin metode traditionale, fara E-uri, aditivi artificiali, coloranti sau conservanti, prin metoda de conservare la Bain Marie (sterilizare cu abur la temperaturi inalte), adica exact aceeasi metoda traditionala de conservare pe care o practica orice gospodina acasa, atunci cand pune muraturi sau zacusca la borcan pentru iarna.

Scandia Sibiu s-a nascut la 1922 cu ajutorul domnului Josef Theil, sas din lumea buna a Sibiului. Iubitor de mancaruri bune, om capabil, serios, intreprinzator si progresist pentru acele vremuri trece de la placerea gatitului in propria bucatarie la productia larga si ofera Sibiului cele mai gustoase preparate din carne printre care mult apreciatele pateuri. In cei 90 de ani afacerea creste si inoveaza continuu respectand valorile din care s-a nascut: pasiunea pt gusturi bune insotita de placerea de a imparti cu ceilalti, seriozitate, grija si atentia la detalii. 

Mai multe despre Scandia Sibiu si despre Josef Theil puteti afla pe Atelierul de Respect, unde puteti gasi si toate informatiile care stau la baza promisiunii produselor Scandia Sibiu, “Mancare curata ca-n vremurile bune”.

Si acum sa trecem la treaba! :)

SALATA DE ANDIVE CU PATEUL CASEI SCANDIA SIBIU SI CU PUI MARUNTIT IN SOS ALB SCANDIA SIBIU
INGREDIENTE:
- 6 andive medii
- 1 cutie Pateul Casei Scandia Sibiu
- 1 cutie Pui Maruntit in Sos Alb Scandia Sibiu
- 4 linguri de maioneza
- felii de bagheta si boia afumata pentru servit

PREPARARE:
Pas 1: curatati andivele si pastrati 6 foi intacte, pentru a le umple cu salata
Pas 2: tocati andivele, amestecati-le cu maioneza si impartiti-le in doua parti egale, in boluri separate
Pas 3: amestestecati o parte cu Pateul Casei Scandia Sibiu si cealalta parte cu Pui Maruntit in Sos Scandia Sibiu
Pas 4: umpleti foile de andive ramase cu salata si presarati cu boia afumata
Pas 5: serviti cu felii de bagheta

+++

PATEUL CASEI SCANDIA SIBIU CU ARDEI COPTI SI PATRUNJEL
INGREDIENTE:
- 2 ardei capia (proaspeti sau gata copti)
- 1 legatura de patrunjel
- 1 cutie Pateul Casei Scandia Sibiu
- felii de bagheta pentru servit

PREPARARE:
Pas 1: coaceti ardeii capia direct pe flacara aragazului pana se innegreste pielita
Pas 2: lasati ardeii cateva minute intr-un bol acoperit, si apoi curatati pielita arsa
Pas 3: condimentati ardeii cu ulei de masline, sare si otet (intr-un bol mic)
Pas 4: tocati marunt patrunjelul si ardeii copti
Pas 5: amestecati Pateul Casei Scandia Sibiu cu ardeii copti si cu patrunjelul
Pas 6: serviti sub forma de tartine pe paine de casa sau pe felii de bagheta

+++

OMLETA SPECIALA CU CEAPA SI PORC MARUNTIT IN SOS ROSU SCANDIA SIBIU
INGREDIENTE:
- 2 oua mari
- 1 ceapa mica
- 2 linguri de unt
- 1 cutie Porc Maruntit in Sos Rosu Scandia Sibiu
- felii de paine prajita pentru servit

PREPARARE:
Pas 1: tocati marunt ceapa
Pas 2: topiti untul in tigaie si adaugati ceapa dupa ce a disparut spuma de la unt
Pas 3: caliti ceapa in unt la foc mic cca 4-5 min, pana devine moale si translucida
Pas 4: adaugati Porcul Maruntit in Sos Rosu Scandia Sibiu si prajiti-l impreuna cu ceapa cca 1 min
Pas 5: adaugati ouale (batute doar putin), amestecati de cateva ori si dupa cca 1 min luati de pe foc (oul trebuie sa ramana moale)
Pas 6: serviti pe felii de paine de casa prajite

+++

GUACAMOLE CU PUI MARUNTIT IN SOS SCANDIA SIBIU
INGREDIENTE:
- 2 avocado bine coapte (moi)
- 1 ceapa mica
- 2 rosii medii
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 linguri zeama de lamaie sau lime
- 1 ardei iute (optional)
- sare, piper si chimion macinat
- 1 cutie Pui Maruntit in Sos Scandia Sibiu
- chipsuri de tortilla pentru servit

PREPARARE:
Pas 1: curatati avocado si zdrobiti miezul cu o furculita intr-un bol
Pas 2: tocati marunt ardeiul iute (optional), patrunjelul si ceapa si taiati rosiile (dupa ce ati eliminat semintele) in cubulete mici
Pas 3: amestestecati ingredientele tocate cu piureul de avocado
Pas 4: adaugati si conserva de Pui Maruntit in Sos Alb Scandia Sibiu si amestecati usor, cat sa se integreze in restul de salata
Pas 5: condimentati dupa gust cu sare, piper, suc de lamaie si chimion macinat
Pas 6: serviti sub forma de dip, cu chipsuri de tortilla

+++

HUMMUS SCANDIA SIBIU CU TABBOULEH SI MASLINE
INGREDIENTE:
- 10-15 masline verzi (murate, fara samburi)
- 1 ceapa medie
- 2 rosii bine coapte
- 2-3 legaturi de patrunjel
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- 2-3 linguri de bulghur
- sare, ulei de masline
- 2 cutii Hummus Scandia Sibiu
- lipie libaneza, crackers sau bastonase de legume (morcov, tulpina de telina, etc) pentru servit

PREPARARE:
Pas 1: tocati rosiile si amestecati-le cu bulghurul intr-un bol, si lasati-l la rece cca 1 ora, sa se inmoaie in sucul de la rosii
Pas 2: tocati marunt patrunjelul si ceapa
Pas 3: amestestecati ingredientele tocate cu mixul de bulghur si rosii (dupa ce s-a inmuiat)
Pas 4: condimentati dupa gust cu sare, suc de lamaie si ulei de masline
Pas 5: tocati maslinele si amestecati-le cu cele doua cutii de Hummus Scandia Sibiu
Pas 6: transferati hummusul cu masline pe o farfurie sau intr-un bol, condimentati cu ulei de masline si adaugati salata tabbouleh deasupra
Pas 7: serviti sub forma de dip, cu lipie libaneza, cu crackers sau cu bastonase de legume

+++

MINI TARTINE CU PATEUL CASEI SCANDIA SIBIU, CREMA DE BRANZA, ROSII USCATE SI SOMON AFUMAT
INGREDIENTE:
- 2-3 bucati de somon afumat (felii subtiri)
- 4-5 rosii uscate (conservate in ulei)
- 1 cutie Pateul Casei Scandia Sibiu
- 1 cutie crema de branza tip Fagaras
- patrunjel sau chives pentru decorat
- felii de bagheta prajite pentru servit

PREPARARE:
Pas 1: amestecati Pateul Casei Scandia Sibiu cu crema de branza Fagaras pana se omogenizeaza
Pas 2: taiati somonul si rosiile uscate in bucatele mici
Pas 3: ungeti feliile de bagheta cu crema de pateu si branza
Pas 4: adaugati somonul afumat si rosiile uscate
Pas 5: decorati cu patrunjel sau chives tocat si serviti sub forma de tartine

Enjoy!

3 comentarii:

  1. E prima data cand aud de Pui Maruntit in Sos Alb Scandia Sibiu si de Porcul Maruntit in Sos Rosu Scandia Sibiu. M-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mini tartinele cu somon par foarte interesante, nu m-as fi gandit niciodata la ceasta combinatie! In schimb, de ardei copti cu pateu nu ma satur niciodata!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...