joi, 24 februarie 2011

BLOGGERS' DINNER LA THE ARK

Dupa ce anul trecut ne-am facut de cap pe la Hilton si pe la Agra Palace, saptamana trecuta a venit vremea sa ne reluam bunul obicei de a ne veseli in cadru organizat, asa cum numai food bloggerii stiu s-o faca (adica cu multe poze inainte de a savura mancarea, cu carcoteala maxima si cu shpritz exact cat trebuie cat sa ne veselim pana la inchiderea carciumii :)).

De data asta locul de pierzanie a fost restaurantul de la The Ark, unde am avut ocazia sa testam pe viu (apparently in paralel cu Metropotamii, fara sa stim unii de altii :)) noul meniu tip bistro, meniu organizat de prietenii de la The Caterer impreuna cu un chef nou, proaspat sosit tocmai de la Loft, care se pare ca este ultima fita de carciuma de pe piata (unde am fost, am admirat designul, dar n-am avut ocazia sa ma si imprietenesc cu meniul, deoarece am ajuns acolo doar cu ocazia unui eveniment privat).

Fata de data trecuta le-am pierdut (cu mare tristete...) pe Ana (pe motiv de advanced baby on board :)) si pe Bianca (pe motiv de plecat inapoi in Elvetia, ceea ce ne dorim si noua :)), dar am recuperat-o pe Monica si am cunoscut-o (in fine!) pe Smaranda, singura zana cu acte in regula din blogosfera culinara :). In rest, the usual crew, cu Mazi, Madalin (plus his better half, Corina), Elena (plus her hubby, Alex, pe final) si cu voia Dvs, ultimul pe lista, subsemnatul (minus ochelarii de care m-am despartit de curand, sper eu, pentru totdeauna, dupa cum puteti vedea in poza de mai jos :)).



In fine, seara a inceput asa cum ne asteptam, cu Mazi fashionably late (am iertat-o, ca ne-a avertizat in avans) si cu Monica asemenea, deoarece draguta de ea si-a pus in GPS adresa lui Cookie si ne-a cautat putin prin Prelungirea Ghencea pana sa se prinda cum sta treaba :)).

Revenind la noul meniu de la The Ark, el este unul cat se poate de down to earth, un meniu de bistro cinstit, atat ca preturi cat si ca varietate. Distractia culinara a inceput cu niste spring rolls cu creveti si legume, o quesadilla excelenta
si o fascinanta rosie crocanta, invelita in prosciutto si umpluta cu ou, care arata absolut genial, dupa cum puteti vedea mai jos.
Dintre felurile principale din meniu noi am apucat sa gustam mielul in crusta de ierburi si sos de vin alb cu garnitura de legume la gratar, puiul cu sos teriyaki si garnitura de orez dulce-picant, muschiul de vita cu sos gorgonzola si garnitura de cartofi prajiti (care au fost by far revelatia serii pentru mine, dar despre ei putin mai incolo), un risotto si, daca nu ma insel, un muschi de porc in sos de piper verde, toate acestea fiind exact asa cum trebuie, adica pur si simplu gustoase, fara accente fancy shmancy.
Din pacate desert n-am mai apucat, deoarece ne-am luat care cu Mouton Cadet-ul, care cu Heineken-ul, care cu Cola Light si apa plata si am uitat sa-l comandam inainte sa se inchida bucataria, dar ne-a cam ramas mintea la perele fierte in vin si servite cu spuma de mascarpone si sos de sampanie, asa ca most likely vom presta cat de curand o noua sesiune, sa nu lasam problema nerezolvata. :)

Revenind la cartofii prajiti, cu toate ca in mod normal acestia ar fi cam cea mai putin probabila alegere ca highlight in orice meniu, din punctul meu de vedere cei serviti la The Ark sunt by far cei mai buni pe care i-am mancat eu vreodata intr-un restaurant din Romania, fiind preparati dupa o reteta speciala, adusa direct de la o bunica din Belgia, reteta care-i face incredibil de gustosi.

Sincer, chiar daca nu aveati in plan sa treceti pe la restaurantul de la The Ark, acesti cartofi prajiti alone ar trebui sa fie un motiv suficient de puternic incat sa va abata calea pe la ceas de seara pana pe Uranus 150, unde daca tot ajungeti, do yourself a favor si comandati si un sos tartar home made langa bolul de cartofi prajiti, si apoi ascultati cu uimire corul de ingeri care va incepe sa va cante pe papilele gustative :))
In concluzie ne-am veselit cu povesti si shpritz din belsug, ne-am facut (din nou) multe planuri de vacante (mainly culinare, of course :)), am pus tara la cale cu niste idei despre care probabil ca veti auzi in curand si am testat un meniu excelent, ceea ce va dorim si voua cat de repede.

Va urma!

11 comentarii:

  1. Si cartofii gratinati au fost deliciosi, sa stii - unii din cei mai buni pe care i-am mancat!

    RăspundețiȘtergere
  2. man m-ai dat de gol....uite azi am ajus cu bine pe giulesti :)

    poza cu spring rolls nu ai prins, ce repede i-am mancat, buni buni

    RăspundețiȘtergere
  3. @Elena: te cred pe cuvant, da' mie o sa-mi mai ia o vreme pana sa pot comanda si altceva in afara de cartofii aia prajiti minunati :))
    @Monica: Giulesti? asta inseamna ca vroiai sa ajungi de fapt in Drumul Taberei si iar te-ai bazat pe GPS? :)))) cat despre spring rolls, indeed i-am ratat cu aparatul, dar noroc ca am stat langa tine si n-am ratat sa-i gust :))

    RăspundețiȘtergere
  4. uf, pentru cartofii aia o traversez iar tot Bucurestiul. si pentru desert, ca l-am ratat si e musai sa-l bifez! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. cartofii au fost foaaarte buni, dar va zic ca rosia aia le ia fata la cartofi. pe cuvant de pionier! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. mai bine spune-ne cu exactitate ce era inauntru - doar ou? sau tii secret? ca te punem sa ne duci la capatzana de miel! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. ah, capatzana de miel is a must, Madalin, please make the arrangements! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. rosia avea o branza moaaaaale si buna de se topea in gura. iar combinatia cu galbenusul oului si aciditatea rosiei e de exceptie.

    legat de capatana de miel, tre' sa vb cu turcii, sa vad cand au, ca nu au in fiecare zi. numai ca n-am avut timp sa trec pe la ei. va tin la curent.

    sau putem sa facem altceva. sa stabilim o zi cand vrem sa ne ducem si vb cu el sa ne faca tot felul de chestii misto...

    RăspundețiȘtergere
  9. pai ia stabileste tu, si in plus vorbeste cu ei sa ne lase si sa venim cu shpritzul la pachet :))

    RăspundețiȘtergere
  10. asta-i marea problema. oamenii beau numai sucuri si ayran p-acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  11. pai ei sa bea sanatosi ce poftesc, doar sa ne lase pe noi sa ne prihanim ficatul cu ce ne aducem de acasa la pachetel :)) (se mai practica prin alte carciumi arabesti)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...