marți, 5 octombrie 2010

SUC DE AVOCADO

Prima oara cand l-am vazut in meniul unui restaurant din Bali am avut usoare ezitari bazate in principal pe faptul ca acest suc de avocado este destul de contraintuitiv daca stai sa te gandesti bine, cam la fel ca si sucul de banana, unde te astepti la o chestie cremoasa, nu la un suc propriu zis, precum si pe faptul ca in sinea lui avocado-ul este destul de fad ca gust, neavand mari calitati racoritoare, cel putin nu la prima vedere. Desigur insa, dupa ce am gustat acest suc, perceptia mi s-a schimbat radical, el ajungand lejer undeva intr-un top cinci al sucurilor delicioase baute de mine vreodata.


Acum ca sa fiu sincer, treaba cu numele de suc de avocado (sau apokat jus, cum ii spun indonezienii) este totusi destul de relativa, asa, ca o licenta poetica, deoarece pana la urma aceasta bautura este mai degraba un smoothie decat un suc, paiul stand in el drept precum intr-o budinca, dar in the end ceea ce conteaza cel mai mult este gustul minunat si cat se poate de addictive, gust care pe mine m-a cucerit definitiv, ceea ce va prezic si voua :)).

Sucul de avocado se prepara incredibil de simplu si se serveste rece, cu niste siroaie de sirop de ciocolata prelinse pe peretii paharului inainte de a turna sucul in el si cu multa voie buna, ca doar vine din Insula Zeilor, acolo unde pana si Bourdain a fost cat pe ce sa renunte la toata agitatia new yorkeza si sa ramana blocat in proiect precum Ulisse pe insula lui Calypso. :)

Ingrediente (pt 2-3 pahare de suc)
- 2-3 avocado coapte bine (trebuie sa fie moi si cremoase, dar in magazinele noastre sunt de obicei tari, chestie care se rezolva super simplu, cumparandu-le cu cateva zile inainte de a le folosi si lasandu-le la temperatura camerei sa se inmoaie)
- 4 linguri de zahar de palmier (se gaseste la Bacania Veche sau la Ki Life, e ambalat intr-un fel de cosulet rectangular din impletititura de frunze de palmier de un verde pal; alternativ, puteti folosi zahar brun, de preferinta nerafinat)
- 2 linguri de apa
- 10-12 cuburi de gheata
- sirop de ciocolata pentru ornat (eu am folosit din acela de la Dr Oetker, dar daca insistati puteti sa-l faceti si singuri, topind ciocolata si amestecand-o cu niste apa si esenta de vanilie)

Preparare (5 min + 5 min de pregatire)
- pregatiti siropul de zahar de palmier (dizolvati zaharul in cele doua linguri de apa)
- curatati fructele de avocado (faceti o incizie circulara pe lungimea fructului, rotiti putin cele doua jumatati, desprindeti-le si apoi scoateti samburele) si puneti miezul in blender
- adaugati cuburile de gheata (de preferinta sfaramate anterior, tot in blender sau in masina de facut fulgi de gheata pentru cocktails, daca aveti; eu unul le-am pus intregi si s-au sfaramat in timpul procesului, doar ca a luat ceva mai mult timp pana sa se marunteasca complet) si siropul de zahar de palmier
- blenduiti bine pana cand cuburile de gheata sunt sfaramate complet
- ornati un pahar pe peretii interiori cu sirop de ciocolata si apoi turnati sucul de avocado si serviti imediat, cat e rece ca gheata, eventual alaturi de un scoop de inghetata de lychee si lapte cocos, ca sa pastrati tema tropicala :)
Enjoy!

9 comentarii:

  1. noroc ca ma dau pe foodbloguri, altfel nu aflam ca vine herbert AND his band in bucuresti...

    RăspundețiȘtergere
  2. iar daca o sa te mai dai si zilele urmatoare o sa afli si ca in noiembrie vine Nouvelle Vague din nou la Bucuresti, de exemplu :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Faina idee si prezentare.
    Ti-ai facut stoc de inghetata speciala bag de seama :)

    RăspundețiȘtergere
  4. well, daca te referi la ultima poza, atunci trebuie sa-ti marturisesc ca asta e tocmai din Bali, de la carciuma cu pricina, nu ca n-as avea si eu inghetata de lychee cu coconut (care e in congelator as we speak), da' frunza de banana chiar ca n-am de unde sa iau... :) (prima poza e cu sucul meu, though :))

    RăspundețiȘtergere
  5. I knew it! :) apropo de inghetata din congelator.
    N-am remarcat frunza pt ca mi-au ramas ochii si gandul la inghetata :) Ia sa vad reteta mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. ce misto, m-as fi astepta ca avocado sa mearga cu ceva mai acrisor, nu cu ciocolata.
    daca imi pot permite un sfat: avocado se coace repede si bine daca e invelit in hartie de ziar si tinut la intuneric.

    RăspundețiȘtergere
  7. intr-o vreme se gaseau frunze de banana la kaufland

    RăspundețiȘtergere
  8. @zana: merge perfect cu ciocolata, trust me :)
    @mazi: really? pai e de investigat problema, ca se pot face o gramada de chestii misto in frunza de banana :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Dr. Makha este un om cu mari puteri spirituale din cauza puterii sale de vrajă, am reușit să-mi recuperez soțul după 3 ani de divorț. Treceam printr-o perioadă foarte proastă din cauza divorțului, așa că căutam ajutor online când am dat peste mărturia unei doamne care a descris cum vrăjitorul a ajutat-o ​​să aibă un copil folosind un medicament pe bază de plante, am primit contactul. si i-a explicat situatia, a facut o vraja si sotul meu s-a intors la mine in a treia zi inca e magie pentru mine, sunt foarte fericit sa revin cu iubirea vietii mele. îl puteți contacta pe Dr. Makha vrăjitorul la numărul său de whatsapp: +1(815)564-3618 sau e-mail: makharituals@gmail.com el m-a ajutat Sunt sigur că vă va ajuta și cu problema vieții tale.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...