joi, 23 iunie 2011

MARATONUL INGHETATELOR, ZIUA 4: SORBET DE GRAPEFRUITS ROZ SI CAMPARI

Dupa atatea inghetate naturale, care mai de care mai sanatoase si devreme acasa, a sosit vremea si pentru o reteta ceva mai decadenta, pentru care sa nici nu trebuiasca sa va luptati cu aia micii. :)

De data asta este vorba despre un sorbet (adica o inghetata fara grasimi) care imbina prospetimea si gustul dulce - acrisor - amarui al grapefruiturilor roz cu gustul inconfundabil, duceag - amarui, de Campari. Practic, acest sorbet este o forma inghetata de Campari Orange si-l puteti pregati atat cu grepfruit roz cat si cu portocale normale sau rosii, rezultatele fiind relativ similare.

Atunci cand am vazut aceasta reteta la David Lebovitz pe site m-am prins pe loc ca este solutia perfecta pentru a racori o seara torida de vara, alaturi de o stacana mare de sangria sau o sticla rece de prosecco, si mi-am propus s-o fac cat se poate de repede, si iata ca am reusit, ceea ce va doresc si voua. :)


Fiind un sorbet cu alcool, acesta va ingheta relativ mai greu, deci este recomandabil sa-l tineti in frigider cateva ore inainte sa-l congelati in masina de inghetata. Avantajul in acest caz este ca se va comporta relativ ok si congelat direct, fara masina de inghetata, chiar si daca nu este amestecat din ora in ora.

Ingrediente (pentru cca 1 litru)
- sucul proaspat stors din 5-6 grapefruits roz (cca 750-800ml)
- 150g de zahar
- 60ml de Campari

Preparare (40 min + 2-3 ore de racire + 2-3 ore de congelare)
- stoarceti sucul din grapefruits si apoi strecurati-l, sa nu scape cumva vreun sambure care sa va strice feng shui-ul sorbetului :)
- incalziti intr-o cratita 250ml de suc impreuna cu zaharul, amestecand constant pana ce acesta se dizolva complet (3-4 min)
- adaugati si restul de suc, amestecati bine si apoi raciti mixul in baie de apa rece cu gheata
- adaugati cei 60ml de Campari, transferati mixul intr-o casoleta cu capac si lasati-o in frigider la racit cateva ore (preferabil peste noapte)
- congelati mixul in masina de inghetata (va dura cca 40 min, din cauza alcoolului) si apoi mai lasati-l cateva ore in congelator, sa se intareasca si sa-l puteti lua cu scoop-ul.
- serviti-l simplu sau, de ce nu, sub forma de float (adica un scoop de sorbet aruncat elegant intr-un pahar de Campari Orange sau de prosecco :))

Enjoy!

8 comentarii:

  1. da' sigur o sa inghete sorbetul in alea 40 min.? eu ma feream sa pun alcool si sufeream :) de frica sa nu scot sorbetul/inghetata din masinuta fix in aceeasi stare in care era cand l-am/am turnat/turnat-o, daca garantezi, imi sun consortul sa aduca si o sticla de Campari ca n-am decat niste lichioruri prin camara si combinatia grepfruit-Campari nu trebuie deranjata :)..... e enervant de complicat sa postez un comentariu, de multe ori ma las pagubasa :(

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa ce am racit bine mixul (peste noapte), la mine in masina a inghetat (desigur, in varianta soft, ca inghetata la cornet) in vreo 35 de minute, dar am zis 40, sa fie :) (totusi, sunt doar 60ml de Campari la aproape un litru de suc, deci nu-ti face probleme)

    referitor la comments, nu inteleg care e problema, la mine (si la altii) e super simplu, selectezi profilul (daca ai) sau nume/ adresa, scrii ce vrei, bagi cuvantul de la filtrul de spam si gata... la tine e mai complicat?

    RăspundețiȘtergere
  3. da, trebuie sa dau de vreo trei-patru ori "postati un comentariu" pana sa-mi afiseze literele din filtrul de spam si ma enerveaza rau; cat priveste sorbetul, e clar ca nu-l torn in masinuta decat cand e ff rece (experienta nu ma lasa sa procedez altfel :) ) dar am auzit pe unii plangandu-se ca din cauza de alcool a refuzat sa mai inghete, poate aveau vreo probl. cu utilaju', a mea munceste de trei veri si nu a dat niciun rateu, face toti banii scumpa ( sau mai degraba ieftina) de ea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. incearca si tu sa schimbi browserul, poate e de acolo problema, cat despre sorbetul asta, o sa inghete bine mersi, don't worry :))

    RăspundețiȘtergere
  5. imi faci si mieeeeee ??...plizzzzzz......

    RăspundețiȘtergere
  6. pai tocmai ce ti-am expl;icat cum sa-ti faci singura :))

    RăspundețiȘtergere
  7. eee...da..facut de altu...e mai bun ! glumesc , o sa incerc , tot vine ploaia in week-end ...

    RăspundețiȘtergere
  8. nu stiu ce retete mai ai in maraton propuse dar eu il declar pe acest sorbet rege!:)like,like,like!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...