duminică, 19 mai 2013

AVENTURA CULINARA CU LIPTON


Dupa cum va spuneam in postul anterior, weekendul trecut am luat Bucurestiul la pas impreuna cu o gasca faina de bloggeri si ziaristi, fiecare in tandem cu castigatorii concursurilor Lipton organizate de ei, din cadrul campaniei „Tea & the City: Aventuri urbane cu Lipton” (castigatoarea mea, Mihaela, si-a luat rolul de explorator urban foarte in serios, dupa cum puteti vedea in poza de mai jos :))
Ideea de la care am pornit, o aventura urbana menita sa ne ajute sa descoperim locuri faine din Bucuresti, a fost pusa exemplar in practica de fetele de la GolinHarris, care ne-au dus prin locuri care mai de care mai interesante.


Aventura a inceput la magazinul La Baciu, un business de familie specializat in produse traditionale din Bucovina, unde proprietarii ne-au vorbit cu pasiune despre produsele pe care le pregatesc dupa metodele transmise din generatie in generatie si unde am degustat cu spor tot felul de bunatati precum pastrama, drob, carnati afumati sau branzeturi artizanale, precum si ciocolata de casa sau celebrele placinte poale-n brau.
Dupa ce ne-am dat cu greu scosi de langa platouasele cu bunatati din Bucovina, am ajuns (pe jos, sa se mai duca o calorie, doua) la delicateria Gala, specializata in produse din Portugalia, unde am luat-o de la capat cu degustarea si unde povestile despre Lisabona sau Porto ne-au dus rapid cu gandul la vacanta.
De la Gala am ajuns la brutaria Pain Plaisir, unde am avut parte din nou de o prezentare entuziasta si pasionata a bunatatilor de brutarie artizanala si patiserie, plus, evident, o noua tura de degustare absolut senzationala, cu baghete, unt aromat, tarte, crema cu capsuni si alte minunatii, de de-abia ne mai tinea cureaua.
Dupa atata degustat, a urmat, evident, o noua degustare, de data asta la gelateria La Delicii din Centrul Vechi, unde am incercat o inghetata de ceai verde exceptionala, preparata cu pudra matcha.
In final am pornit spre MNAC, unde ne-am racorit putin la parter, admirand expozitia lui Mircea Cantor, dupa care am urcat la terasa de pe acoperis, unde am facut fotografii si am admirat skyline-ul Bucurestiului de la inaltime.
Ziua fiind extrem de calduroasa, ne-am hidratat din plin cu ice tea Lipton Ceai Verde, ceea ce va recomand calduros si voua in zilele toride de vara ce vor urma.
Cheers!

2 comentarii:

  1. Madalina Rotarie30 mai 2013, 01:33

    Din cate am citit ultima data pe o eticheta Lipton,are 0,5% extract de ceai,restul de 99,5% apa,zahar si alte mici porcarioare.Mi se pare la fel de tentant ca si Fanta:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acel 0.5% extract de ceai se refera la substanta uscata si este la fel de mare precum cea dintr-un ceai pe care ti-l faci singura acasa, unde ai tot 99.5% apa, zahar, lamaie sau ce mai vrei tu sa-ti pui. ceaiul practic transfera niste particule mici prin infuzare, nu are cum sa aiba un procent mai mare de 0,5%, caci nu s-ar mai putea bea.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...