marți, 21 iunie 2011

MARATONUL INGHETATELOR, ZIUA 2: INGHETATA DE BANANE

Inainte sa trecem la a doua reteta din maratonul inghetatelor, trebuie sa va marturisesc spasit ca v-am indus in eroare acum ceva vreme cand am afirmat despre reteta de inghetata cu ciocolata si banane ca ar fi cea mai simpla din lume, deoarece prin comparatie cu cea care urmeaza imediat, reteta anterioara este ingrozitor de complicata.

Practic, aceasta reteta de inghetata de banane (inspirata de aici) este atat de simpla incat nu numai ca n-are nevoie de masina de inghetata, dar ea foloseste exclusiv un singur ingredient, fara niciun fel de alt adaos de lapte, frisca, oua sau zahar. In plus, deoarece este facuta exclusiv din banane, ea este cat se poate de sanatoasa, mai ales pentru copii, fiind o alternativa 100% naturala (si 100% vegana, btw :)) la mizeriile din comert, pline de zahar, grasimi saturate, aditivi si alte chestii neplacute omului.


Desigur insa, daca simplitatea extrema va deranjeaza si sunteti fani gadgeturi ultra specializate, americanii s-au gandit si la voi si au inventat aparatul de complicat cea mai simpla inghetata din lume, aparat numit Yonanas, care face exact ce face orice robot de bucatarie, doar ca pentru un ban in plus :)

Ingrediente (pentru 4 pers)
- 3 banane coapte, dar inca ferme

Preparare (3 min + 3-4 ore de congelare)
- curatati bananele de coaja, taiati-le in felii de cca 2-3 cm grosime, asezati-le pe o farfurie plata si apoi bagati-le la congelator pt 3-4 ore (sau pana ingheata bocna, in caz ca aveti congelator cu congelare rapida)
- puneti bananele congelate intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender si mixati-le pe viteza maxima pentru cca 2-3 min (oprind din cand in cand sa curatati peretii vasului), pana cand din bucatelele de la inceput se vor transforma brusc intr-o inghetata cremoasa, de consistenta similara cu cele soft, servite la cornet (treaba asta se intampla din cauza grasimilor vegetale din banane, grasimi care ajuta la emulsifierea pana la consistenta cremoasa, aproape identica cu cea a unei inghetate pe baza de custard)
- daca doriti, acum puteti adauga si alte chestii in mix, precum unt de arahide si dulceata (pentru banana PBJ ice cream :)), nutella, zmeura sau alte berries congelate, miere, M&Ms, nuci caramelizate, stafide inmuiate in rom, etc, etc.
- inghetata se poate servi imediat sau, daca doriti sa o serviti sub forma de scoops, o mai puteti lasa cam 1-2 ore in congelator, sa capete o consistenta mai ferma
Enjoy!  

21 de comentarii:

  1. Am facut si eu inghetata asta, cea mai simpla si naturata :) si foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. si ca sa le strici bucuria la vegani pune si niste bucatzele de ciocolata:))

    RăspundețiȘtergere
  3. nu, ca am facut-o special pentru Dario si el are atata energie acum, la 1 an si 9 luni, incat daca-i mai pun si ciocolata in the mix ne-am ars :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Bananele sunt in congelator. Revin putin mai tarziu cu prima impresie. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. lasa ca-l invat eu pe dario ce sa-i ceara lu tati :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. mie mi-a cedat blenderul, acum 5 minute, in incercarea de a ma delecta cu aceasta minunata reteta :((((
    si sa stici ca nu era unul ieftin deloc....sau.... nici nu mai stiu.
    Aveam si fulgi de ciocolata pregatiti :(((((

    RăspundețiȘtergere
  7. ah... sorry... in general motoarele blenderelor sunt suficient de puternice incat sa poata sfarama chiar si cuburi de gheata, dar poate ca al tau nu era chiar asa de puternic... sa-i fie reciclarea usoara, zic :)

    RăspundețiȘtergere
  8. mda... avand in vedere ca vb de Philips aveam alte asteptari. Ideea este ca nu motorul a cedat; au cedat rotile zimtate de pe cana, respectiv blocul motor :)
    Am vrut sa mentionez clar producatorul ca sa nu aiba si altii "surprize"

    Dar vestea buna e ca tot am rezolvat problema cu un mixer de mana ( zepter) si... wow!!!! Foarte fina!

    RăspundețiȘtergere
  9. Super idee de inghe, am si eu niste banane pe aici sa vad daca ma lasa copii sa le fac :))
    Alisa, am patit si eu cu Philips cu 2 vase, in cel mic am vrut sa fac niste cafea si a decedat definitiv. Cind mai vreau sa toc carne f inghetata se supraincalzeste motorul, dar daca ii lasi un timp isi revine, cel putin asa e la mine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Excelent! Ma gandeam zilele trecute ce sa fac cu bananele care stau pe masa ca nu ne vine sa le mancam asa simple. Maine incerc si revin sa-ti zic - sigur nu-mi explodeaza congelatorul, da? :)))))

    RăspundețiȘtergere
  11. Era sa cedeze si al meu. Si-a revenit dupa 5 minute de pauza. Ma intreb, totusi, nu functioneaza si invers - sa macini bananele si sa bagi pasta la congelator?
    Lasand asta la o parte, am mancat doar un pic din ea. E buna dar nu foarte buna - e amara. Nu i-am pus nimic altceva. Poate din cauza bananelor de aici. Am scos-o din congelator, o las sa se dezghete un pic si o amestec cu niste dulceata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Elena, sigur e o problema cu bananele, poate nu erau suficient de coapte (trebuie sa fie aproape rascoapte, cu pete negre pe coaja si miezul moale), cat despre pisatul bananelor inainte, nu stiu, dar cred ca se poate incerca, insa totnu scapi de blender, necesar ca sa-ti iasa inghetata cremoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Trust me, bananele din Thailanda sunt mult mai bune decat alea din Romania. Erau perfecte, coapte si delicioase. Poate prea naturale si asta e efectul la congelator? :))))

    O sa sa fac pasta intai si apoi sa bag la congelator. Nu incerc sa scap de blender, ci sa-l scap pe blender de la moarte - nu ai de unde sa stii daca rezista sau nu la bananele facute bocna.

    RăspundețiȘtergere
  14. well, atunci multa bafta si lasa-ne sa stim cum a iesit treaba :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Iti spun ... nu stiu cum anume reusesti da le faci sa arate mai bine ca-n revista, good job! Si keep up the nice work! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu este buna de nimic aceasta "inghetata",care de fapt nu are nici cea mai mica legatura cu inghetata.
    Este fix banana la blender un pic inghetata pt. copii..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu unul zic s-o incerci mai intai si apoi sa-ti dai cu parerea. eu am facut-o de cateva ori si pot sa-ti spun ca are exact, da' exact aceeasi textura ca inghetata clasica, e cremoasa, e gustoasa, e rece, deci it works for me. daca tot nu-ti place, well, feel free sa hateresti in alta parte :)

      Ștergere
  17. Am facut aceasta inghetata si este absolut minunata!
    Ieri am facut inghetata de banane si cirese, cu decor de nuci romanesti hidratate.
    Astazi am facut inghetata de banane si caise, deosebit de parfumata, dulce de la banane si acrisoara de la caise.
    Am in plan inghetata de banane cu capsuni, inghetata de banane cu zmeura, inghetata de banane cu kiwi (pentru o nuanta verde in inghetata).
    Este cea mai simpla si sanatoasa inghetata, care se mananca fara mustrari de constiinta : )

    RăspundețiȘtergere
  18. Astazi am facut inghetata de banane si zmeura proaspata...o minunatie :)

    RăspundețiȘtergere
  19. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  20. Dr. Makha este un om cu mari puteri spirituale din cauza puterii sale de vrajă, am reușit să-mi recuperez soțul după 3 ani de divorț. Treceam printr-o perioadă foarte proastă din cauza divorțului, așa că căutam ajutor online când am dat peste mărturia unei doamne care a descris cum vrăjitorul a ajutat-o ​​să aibă un copil folosind un medicament pe bază de plante, am primit contactul. si i-a explicat situatia, a facut o vraja si sotul meu s-a intors la mine in a treia zi inca e magie pentru mine, sunt foarte fericit sa revin cu iubirea vietii mele. îl puteți contacta pe Dr. Makha vrăjitorul la numărul său de whatsapp: +1(815)564-3618 sau e-mail: makharituals@gmail.com el m-a ajutat Sunt sigur că vă va ajuta și cu problema vieții tale.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...