marți, 30 noiembrie 2010

SATURDAY MORNING FEVER LA BACANIA VECHE

Pentru cei care au deschis Facebookul sau blogul mai tarziu, sambata care tocmai a trecut am avut onoarea sa fiu invitat de Marius la Bacania Veche pe post de special guest pentru o jumatate de zi, si pentru ca s-a potrivit ca acest eveniment sa pice oarecum imediat dupa ce blogul de fata a implinit un an de existenta, l-am transformat si intr-o mica sarbatoare improvizata.

Daca va intrebati cum s-a nascut toata povestea asta, ei bine aflati ca totul a inceput de la niste trufe, mai precis de la niste produse cu trufe absolut geniale pe care eu le-am primit prin curier de la Timisoara (thanx, Felix, promit ca zilele astea povestesc si ce am gatit cu ele :)), si care mi s-au parut atat de faine incat l-am convins pe Marius ca spre binele nostru, al tuturor, e musai sa le aiba si el in Bacanie si din vorba in vorba am ajuns la ideea unei degustari de produse cu trufe la care eu sa fiu host si sa introduc publicului gurmand minunea banateana care pana acum mergea doar la export, prin Italia si Germania.

Evident, pentru ca hostului ii sade bine cu munca, s-a ajuns si la concluzia ca va trebui sa si gatesc ceva cu aceasta ocazie, treaba nu tocmai simpla tinand cont ca Marius n-are nici macar un mic aragaz (asta ca sa nu mai vorbesc de o bucatarie propriu zisa) in bacanie (ce-i drept, de aia ii si spune bacanie si nu bistro, sau mai stiu eu cum :)).

In fine, pana la urma am decis ca vom merge pe varianta safe si vom face ceva cookies la cuptoarele din dotare, chestie care iarasi m-a pus intr-o mica incurcatura, deoarece exact cookies-urile pe care le aveam eu in plan (chocolate chip cookies si ginger snaps) erau deja de mult printre vedetele bacaniei, asa ca am trecut la rasfoit materialul didactic din dotare si m-am oprit (evident) la doua retete ale unor celebrity food bloggers care mie unul imi plac extrem de mult ca stil, si anume David Lebovitz si Pim Techamuanvivit, pe care vi-i recomand calduros si voua.

Retetele de cookies alese (pe care o sa vi le povestesc in posturile care urmeaza) au fost chocolate crinkles (adaptata dupa cartea Ready For Dessert by David Lebovitz) si alfajores con dulce de leche (preluata din cartea The Foodie Handbook by Pim), la care s-a adaugat in ultimul moment (by popular demand) si inghetata de lychee cu lapte de cocos, care s-a comis cu aportul mai mult decat generos al Monicai Rosu si al masinii sale de inghetata venita cu avionul tocmai de la familia Gaggia.

In paranteza fie spus, Monica s-a dovedit a fi de o valoare inestimabila, deoarece pe langa ca s-a sustras de la o petrecere cu copiii unde venea si, atentie, Darth Vader (eu unul n-as fi ratat asa ceva never ever :)) a avut si o contributie majora la fluidizarea procesului tehnologic also known as "ia tava-vezi ca frige-trage hartia-vezi sa nu cada cookiesurile-umple alfajorele-s-a topit inghetata" :))

Revenind la cookies, constient fiind ca timpul va fi foarte pretios in Bacanie si ca oamenii o sa vina oarecum pe fuga, mai ales ca era greu de tot cu parcarea, gratie sapaturilor generoase care au bulversat total feng-shui-ul zonei, am prestat aluatul acasa, unde mi-am petrecut cateva ore bune facand zeci de bilute de ciocolata si framantand tone de unt cu zahar, faina si amidon in timp ce the lovely wife dadea lycheele cu laptele de cocos prin blender cu o determinare mai mult decat admirabila :)

In fine, una peste alta toata treaba a iesit mai bine decat ma asteptam, mai ales datorita prietenilor mai vechi si mai noi care m-au onorat cu prezenta si care s-au dedulcit la cookies, dar si la produsele geniale cu trufe, dintre care la loc de cinste au stat untul cu trufe (delir!) si perele cu parmezan si miere trufata (spectacol!). Desigur, nu trebuie uitat vinul roze din Portugalia, pe care desi n-o sa recunoastem ca l-am destupat inca de pe la 11 dimineata, l-am integrat cum se cuvine in evenimentul nostru gastro-euforic. :)

In loc de incheiere vreau sa ii multumesc lui Marius pentru invitatie si gazduire, lui Monica pentru suportul logistic, lui Felix pentru ca a batut atata drum, tocmai de la Timisoara, ca sa ne delecteze cu trufe, lui Mazi si lui Bogdan pentru pozele pe care o sa le folosesc in posturile care urmeaza, precum si voua, tuturor prietenilor care ati trecut sau care ati fi vrut sa treceti sambata prin Bacania Veche.
Va urma! :)

vineri, 26 noiembrie 2010

INVITATIE LA BACANIA VECHE

Dragilor, iata ca dupa mai bine de un an de blogging culinar a venit vremea sa ne intalnim si in the real life, nu doar asa, virtual. Si pentru ca un eveniment de genul asta avea nevoie de un loc special, va invit maine intre 11 si 14 la Bacania Veche (Str Barbu Vacarescu 49, exact langa restaurantul Decebal) sa ne cunoastem la un pahar de vorba si niste bunatati care mai de care.

Pe langa delicatesele din rafturile Bacaniei (daca ati fost pe la Marius stiti despre ce vorbesc) vom avea o degustare de produse din trufe romanesti (pesto si carpaccio din trufe, piccantina cu trufe, ulei cu trufe, miere cu trufe, etc, etc) absolut senzationale, aduse special de la Timisoara, paine de casa facuta chiar in Bacanie, branzeturi maturate, dulceturi si multe, multe altele.


Si ca sa nu ziceti ca sunt o gazda neprietenoasa o sa va astept cu niste sweets facute cu manutele astea doua, mai precis cu niste chocolate crinkles (care sper sa arate ca in poza de mai jos dupa ce o sa ma imprietenesc cu cuptoarele lui Marius), niste alfajores cu dulce de leche (asta sunt niste cookies sud americane absolut senzationale) plus niste inghetata thailandeza de lychee cu lapte de cocos, lemon grass si lime facuta pe loc in masina de inghetata oferita cu generozitate de Monica (Foodie Family), care de altfel s-a oferit sa fie si sous-chef cu aceasta ocazie, motiv pentru care dublam multumirile :)


In fine, ca sa nu socializam pe uscat, Marius a promis ca va pune la bataie pentru degustare si niste vinuri roze din Portugalia (must try, trust me!) si Romania, un prosecco italian si un tempranillo din Spania, asa ca  va astept sa ne cunoastem, sa degustam, sa bem si sa ne veselim! 

See Ya! :)

joi, 25 noiembrie 2010

GLOSSY ALERT, EPISODUL ELLE :)

Cu respect va raportez ca blogul de fata are onoarea de a imparti rubrica Elle Fenomen (wow! :)) din cel mai recent numar al revistei Elle cu Mazi, Adi Hadean si alte cateva bloguri culinare pe care va invit sa le descoperiti in revista, alaturi de alte chestii interesante, precum un mic ghid de cadouri de Craciun sau niste pictoriale cu aer vintage.


Enjoy!

vineri, 5 noiembrie 2010

TAGINE DE PUI CU MASLINE VERZI SI LAMAI MURATE

Dupa ce i-am facut teasing atata vreme si am tot amanat-o din motive mai mult sau mai putin obiective, iata ca a venit vremea sa ne bucuram cu totii de aceasta reteta de tagine de pui cu masline verzi si lamai murate, reteta care cred ca este un fel de ceafa la gratar cu cartofi prajiti in bucataria marocana, deoarece am gasit-o absolut peste tot, inclusiv in mica brosurica de retete care a venit impreuna cu vasul de tagine Emile Henry.

Evident, conform principiului "daca ai doua ceasuri nu esti niciodata sigur ce ora e", abundenta de retete relativ similare dar cu mici variatiuni pe la ingrediente sau pe la metoda m-a descumpanit putin, dar in final am decis sa combin cele doua retete din cartile de tagine comandate de pe Amazon cu cea din brosurica Emile Henry si cu inca vreo doua variatii de pe net, asta ca sa nu trebuiasca s-o aleg pe vreuna dintre ele si sa stau cu gandul la celelalte dupa aia. :)

joi, 4 noiembrie 2010

[PROMO POST] ATRIA, MAGAZIN ONLINE DE LUCRURI FRUMOASE

Pentru ca stiu ca deja va framanta grijile referitoare la cadourile de Craciun (sau daca nu va framanta inca, atunci ar cam trebui) va sugerez sa aruncati un ochi la Atria, un magazin online nou deschis unde puteti gasi fete de masa, servete, perdele, draperii, covoare, prosoape, autocolante decorative pentri pereti si multe alte chestii placute omului.

Si pentru ca nu e frumos sa plecati de la mine cu mana goala, luati de va bucurati de un discount de 10% pe care Atria vi-l ofera pana pe 30 noiembrie daca folositi codul de mai jos cand plasati o comanda:

PRIETENI-CRAZYMOTHERCOOKER-F3JCN5PE 

Enjoy!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...