Pentru ca smochinele proaspete sunt putin mai greu de gasit in perioada asta, am incercat aseara la repezeala sa vad cum merge
aceeasi reteta de tarta dar cu caise in loc de smochine, iar concluzia este ca merge excelent, asa ca nu mai aveti nicio scuza, deoarece caisele se gasesc deja pe la toate tarabele cu fructe exotice. Singura diferenta fata de reteta cu smochine este ca dupa ce ati taiat caisele in sferturi, va trebui sa le amestecati cu vreo 4-5 linguri de zahar si un pinch de sare, deoarece acestea sunt mult mai acrisoare si mai acide decat smochinele, si in plus zaharul le ajuta sa se caramelizeze elegant si placut ochiului :)
A, si inca o chestie: caisele lasa mai multa zeama ca smochinele, asa ca nu exagerati cu crema frangipane, pentru ca altfel acestea o sa inceapa sa va pluteasca usor prin tarta in cuptor :))
Enjoy!
neindoilenic ,e foarte buna si cu caise!dar aia cu smochine e spectaculoasa,impactul vizual e mare!
RăspundețiȘtergeresi asta cu caise arata foarte bine, doar ca n-am apucat sa-i fac poze la inceput, ca s-a mancat rapid, iar felia asta e tot ce-am mai apucat sa pozez :))
RăspundețiȘtergerewooooooooooow! si atat :)!
RăspundețiȘtergerethanx! :)
RăspundețiȘtergere