joi, 19 mai 2011

COOKING CLASS CU SPARANGHEL LA CROWNE PLAZA

Acum o luna si ceva am primit invitatia de a participa la primul cooking class organizat de Ashlie Dias, chef-ul de la Crowne Plaza, in restaurantul La Veranda, cooking class dedicat pregatirii somonului.

Din pacate, la vremea respectiva n-am putut onora invitatia, dar din fericire aceasta s-a repetat si exact acum doua saptamani am avut ocazia sa testez pe viu al doilea episod din seria de cooking classes de la Crowne Plaza, episod in care simpaticul chef (de origine indiana, dar cu aer sud american, dupa cum puteti vedea in poza de mai jos :)) ne-a aratat ce se poate face cu sparanghelul in diversele lui forme (baby, green sau white).



Ca idee generala, aceste cooking classes sunt mai degraba cooking demos, in care chef-ul explica ce si cum, fara implicarea efectiva a tuturor participantilor (cu exceptia catorva voluntari invitati sa puna osul la treaba :)). Daca vreti, atmosfera este foarte similara cu cea a unui live cooking show de la TV, ceea ce nu e deloc neplacut, ba chiar din contra, mai ales cu un pahar in mana :)

Audienta (destul de restransa, ceea ce este un lucru bun dupa mine) a fost formata din cateva cupluri de expati (plus un baby asiatic adorabil), directorul hotelului impreuna cu niste oaspeti ai sai, niste domnisoare de la concurenta (care faceau practica la Marriott, mai exact :)) plus Bogdan (BlogCulinar.ro) si yours trully.

Seara a inceput cum nu se poate mai bine, cu un șpriț ca la mama lui, adica facut din Aperol si prosecco, si a continuat sa fie stropita generos cu Rusalca Alba, un vin alb foarte bun de la Crama Oprisor (de care imi pare rau si acum ca nu l-am luat si acasa, deoarece cu ocazia cooking class-ului aveau o oferta speciala la doar 49 de lei sticla, pret ce bate cam orice am vazut eu pana acum prin oras sau pe net)

Demonstratia culinara a durat cam o ora si a fost urmata de un gourmet dinner compus din ce s-a gatit in timpul demonstratiei. Meniul a constat din patru feluri pe baza de sparanghel, feluri pe care le puteti admira mai jos (scuzati calitatea pozelor, dar din pacate am uitat aparatul foto acasa si a trebuit sa ma multumesc cu telefonul, reconfirmand vorba ca cea mai buna camera foto e cea pe care o ai la tine :))

Mai intai am primit un amouse bouche format din doua bruschette cu tapenade de masline, mozzarella, rosii uscate si anshoa
Apoi a urmat o salata de sparanghel (blanched, adica oparit si apoi transferat in apa cu gheata sa-si pastreze clorofila), cartofi, maioneza si baby shrimps, plus o vinegreta cu caviar rosu, foarte interesanta.
Al doilea fel a fost un tempura de legume (inclusiv sparanghel) si creveti cu un sos ponzu si cu niste legume marinate in stil japonez.
Al treilea fel a fost un risotto cu sparanghel, ulei de trufe si o spuma de parmezan, risotto la care Bogdan a prestat vreo 20 de minute de partea cealalta a baricadei :)
In fine, piesa de rezistenta a constat in sparanghel gatit cu rosii cherry, vin, creveti si scoici en papillote, ceea ce inseamna un plic de pergament care se sigileaza si apoi se baga la cuptor, iar ingredientele se coc in suc propriu si in aburi, toate aromele ramananad intacte (daca vreti sa vedeti si cum arata inside, aruncati o privire si la Bogdan pe blog, ca eu n-am mai apucat sa-i fac poza :)).
In concluzie, experienta a fost cat se poate de placuta, mai ales ca la final am avut ocazia sa stau cateva minute de vorba si cu Ashlie, ceea ce pentru mine a insemnat highlight-ul serii.

Daca doriti (si ar cam trebui sa doriti, pentru ca merita :)) sa participati si voi la aceste cooking demos urmate de un gourmet dinner (care au loc o data la doua saptamani, proxima editie fiind chiar azi, 19 mai, de la 18:30!!! - sorry for the very late notice :)), va sugerez calduros sa va imprieteniti cu pagina La Veranda de pe Facebook si sa le urmariti blogul pentru alte detalii.

Enjoy!

4 comentarii:

  1. variatiile astea pe tema sparanghel imi plac la nebunie!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, mai ales ca Ashlie a evitat the usual suspects precum supa sau sparanghelul la gratar :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah ce bine ca te-ai apucat sa postezi iar mai des :)

    Esti foarte simpatic.

    As propos de sparanghel, eu vreau sa fac maine o paine umpluta cu sparanghel verde, rosii uscate la soare si masline negre. Cred ca o sa iasa interesant.
    Uneori imi pare tare rau ca nu sunt si eu in tara cand vad pe blogurile voastre cum va adunati la iesiri intre foodies sau la cursuri faine de gatit. Dar cine stie, poate recuperam candva.

    RăspundețiȘtergere
  4. mersi pentru aprecieri, iar cand vii in Romania, da un semn :)

    RăspundețiȘtergere