tag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post7831606441826139277..comments2024-03-28T14:41:10.572+02:00Comments on CRAZY MOTHER COOKER: CIORBA DE AFUMATURA CU TARHONFlorinhttp://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-76908324190189145802014-08-14T09:17:42.728+03:002014-08-14T09:17:42.728+03:00Buna Florin ...e prima data cand intru pe blogul t...Buna Florin ...e prima data cand intru pe blogul tau....pe mine partea cu smantana nu ma deranjeaza foarte mult...eu folosesc smantana pentru gatit din aceea la cutie ...si o pun cam cu 5 minute inainte de a opri ciorbita...problema este ca tu ai pus cartofii prea devreme....eu stiu ca afumatura fierbe destul de greu...ca o ora si jumatate iar cartofii nu au nevoie de mai mult de 20 de minute....ceea ce inseamna ca , cartofiorii tai s-au cam facut mamaliga cum spune si mama mea care e bucatar de 27 de ani si de la care am invatat ff multe lucruri in ale bucataritului....oricum...din poza ciorbica nu arata rau...bafta in contiunuareAnyhttps://www.blogger.com/profile/06680736610166276379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-88425497827216359512012-05-31T15:36:52.073+03:002012-05-31T15:36:52.073+03:00Ce bine arata!O idee foarte buna pentru sfarsitul ...Ce bine arata!O idee foarte buna pentru sfarsitul asta de saptamana.Imi place foarte mult!langminahttps://www.blogger.com/profile/09768534387048871059noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-34242157645122381932010-11-12T12:34:12.586+02:002010-11-12T12:34:12.586+02:00Miam, miam! Trebuie sa citesti reteta dupa ce ai m...Miam, miam! Trebuie sa citesti reteta dupa ce ai mancat bine ca sa nu lesini de pofta. Si mie imi plac ciorbele cu afumaturi si tarhon si drese cu smantana dar din pacate am reusit sa primesc un "diabet" care imi interzice astfel de bunatati.Felicitari lui Florin pentru retete.bunihttps://www.blogger.com/profile/11862888207618736946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-91516420415988130002010-10-28T13:07:54.012+03:002010-10-28T13:07:54.012+03:00glad to make you happy, whomever you are :)glad to make you happy, whomever you are :)Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-38968750393015654842010-10-28T12:17:07.537+03:002010-10-28T12:17:07.537+03:00executata,mancata.....foarteeee buna!!!si am primi...executata,mancata.....foarteeee buna!!!si am primit si laude....:D happy me ,multumesc pentru retele tale spectaculoase :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-25927447701878462512010-10-23T00:48:16.130+03:002010-10-23T00:48:16.130+03:00Danone s-a uitat de mult, don't worry :)Danone s-a uitat de mult, don't worry :)Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-42594023924809068942010-10-22T17:52:03.339+03:002010-10-22T17:52:03.339+03:00Smantana cu galbenusuri se pune ultima de obicei (...Smantana cu galbenusuri se pune ultima de obicei (poti sa o pui si cand ciorba s-a mai racit un pic, nu trebuie sa fiarba).<br />Forget Danone, cel mai bine se leaga cu smantana grasa - ori "de casa" ori smantana lichida (de 15%)jollycahttp://www.bucatarulvesel.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-58162811279593096242010-10-20T02:14:39.927+03:002010-10-20T02:14:39.927+03:00well, asa era reteta, asa am facut, dar promit ca ...well, asa era reteta, asa am facut, dar promit ca data viitoare o sa pun smantana mai la final. cat despre tarhon, in ultima vreme e condimentul meu preferat dupa chimen :)Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-28491545284277760222010-10-19T11:48:22.950+03:002010-10-19T11:48:22.950+03:00Experienta, nu stiinta, imi spune ca, indiferent d...Experienta, nu stiinta, imi spune ca, indiferent de provenienta smantanii in cauza, tot acelasi lucru se intampla daca o mai fierbi 20 de minute. Daca este smantana fermentata, bineinteles. Dar nu este numai smantana, ci si oul, daca se pune si albusul, se comporta la fel. Albusul este folosit la clarificarea supelor pentru un aspic aspectuos si transparent. Facand abstractie de aceste precizari, reteta este grozava (nu la dieta)pentru zile friguroase de toamna si voi incerca pentru fiul meu, ca sa-l testez la aroma cu tarhon. Felicitari!Elena Tomahttps://www.blogger.com/profile/14689538848575045898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-4341152930125434822010-10-16T22:00:59.750+03:002010-10-16T22:00:59.750+03:00s-a branzit putin ca era de la Danone, da' pro...s-a branzit putin ca era de la Danone, da' promit ca n-o sa se mai repete :))Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-68320010666077524332010-10-16T19:17:01.529+03:002010-10-16T19:17:01.529+03:00Eu zic ca nu ar mai trebui fiarta ciorba 20 min. d...Eu zic ca nu ar mai trebui fiarta ciorba 20 min. dupa ce arunci smantana cu galbenusuri in ea, din foto mi se pare ca s-a branzit smantana. Si eu dreg multe ciorbe in felul asta si cred ca secretul e sa o faci la urma, dupa ce ai tras-o de pe foc pt ca smantana fermentata se branzeste, aia dulce se comporta ok da' nu stiu daca se potriveste la ciorbele noastre.Madanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-59325325078625605722010-10-15T04:41:15.364+03:002010-10-15T04:41:15.364+03:00@pansy: da' stii cat e de mare Ardealul asta? ...@pansy: da' stii cat e de mare Ardealul asta? de la Brasov si pana la Satu Mare tot Ardeal e, asa ca never say never, deoarece who knows de unde si cum sar ouale-n ciorba :))Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-29802858657095801752010-10-14T22:43:36.653+03:002010-10-14T22:43:36.653+03:00ardelean ca sunt si io,smantana smantana,afumatura...ardelean ca sunt si io,smantana smantana,afumatura,afumatura da' 5 oua mi se pare tare de tot.ardelenii care ii stiu eu nu dreg ciorba cu smantana si ou.da' e drept ca eu sunt carcotasa si tu nu ai spus ca ciorba e ardeleneasca.pansyhttps://www.blogger.com/profile/11658044172856187185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-81807125232429394722010-10-14T08:16:44.503+03:002010-10-14T08:16:44.503+03:00Normal ca sunt diferente. Otetul din tarhon mai ec...Normal ca sunt diferente. Otetul din tarhon mai echilibreaza putin dulceata data de smantana si da acea savoare specifica a acestei ciorbe ardelenesti. Eu, de altfel, pun si cateva picaturi din otetul din borcan tocmai in acest scop. Tarhon verde (inca mai) gasesti in orice piata mai rasarita din Bucuresti.Marius Zotahttps://www.blogger.com/profile/07008296056385962878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-32261141653764037462010-10-14T05:00:12.253+03:002010-10-14T05:00:12.253+03:00Am primit si eu un borcan de tarhon in otet de la ...Am primit si eu un borcan de tarhon in otet de la soacra-mea, deci nu-mi ramane decat sa-l pun pe ajutorul de bucatar sa curete cartofii ;-)Liana10https://www.blogger.com/profile/03909592749418041262noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-87388960725405703152010-10-13T16:12:58.670+03:002010-10-13T16:12:58.670+03:00absolut corect! :)absolut corect! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-27169841543971187312010-10-13T15:36:54.259+03:002010-10-13T15:36:54.259+03:00thanx, Alina! :) o sa caut si eu la Matache sau po...thanx, Alina! :) o sa caut si eu la Matache sau poate o sa pun chiar la murat, daca mai gasesc tarhon fresh la Metro :)Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-39931261703086387922010-10-13T13:44:31.615+03:002010-10-13T13:44:31.615+03:00In calitate de ardeleanca, therefore indeaproape c...In calitate de ardeleanca, therefore indeaproape cunoscatoare si iubitoare a ciorbelor cu afumatura subscriu la cele de mai sus. Ciorba de fasole boabe cu afumatura o condimentez tot cu tarhon si e senzationala. Cu tarhon in otet iese mult mai buna si nici nu e greu de gasit. Eu am un borcan de la mama dar am vazut si in piata Matache.<br />In alta ordine de idei, felicitari pentru toate retetele minunate postate aici, sunt fan!<br />AlinaAlinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-43568711447551290832010-10-12T20:57:48.562+03:002010-10-12T20:57:48.562+03:00dadada, si dupa aia dai centrala la maxim si le fa...dadada, si dupa aia dai centrala la maxim si le faci si inghetata de lavanda cu miere la desert :))Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-20627309565909065072010-10-12T20:37:59.297+03:002010-10-12T20:37:59.297+03:00buna e scuza asta cu frigu' sa ne dedam toti l...buna e scuza asta cu frigu' sa ne dedam toti la groazavenii din astea :) cred ca ma duc si dau centrala mai incet, dupa care - asa, ca din senin - ii intreb pe ai mei ' da' o ciorba fierbinte, de afumatura cu tarhon nu vreti? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-13540919369522640572010-10-12T16:25:31.675+03:002010-10-12T16:25:31.675+03:00era sa povestesc despre kunefe chiar azi, dar ca s...era sa povestesc despre kunefe chiar azi, dar ca sa vezi, exact la beauty shotul de la final mi s-a terminat bateria de la aparat, si era pacat sa-i fac poza cu telefonul :) however, promit ca-i fac in seara asta (well, daca mai gasesc ceva de pozat in frigider) si revin cat se poate de repede cu povestea :)Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-27215068415387671862010-10-12T16:08:58.799+03:002010-10-12T16:08:58.799+03:00PS daca nu spui despre kunefe in viitorul apropiat...PS daca nu spui despre kunefe in viitorul apropiat, ma apuc de sapaturi virtuale. :))Andreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-19621607367565676922010-10-12T16:06:57.133+03:002010-10-12T16:06:57.133+03:00Yummmmy :)
Am tarhon in gradina, pus asa, din ela...Yummmmy :)<br /><br />Am tarhon in gradina, pus asa, din elan sau sa spun ca am, caci alor mei nu le place, iar eu il ador. Am si la borcan in otet :) pana si-o simpla ciorba de cartofi , asa groasa, smantanoasa cum se face in Ardeal (cel putin in zona mea) e o bunatate cu tarhon. <br /><br />Despre kunefe cand povestesti? :DAndreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-91442225649379677922010-10-12T15:48:31.239+03:002010-10-12T15:48:31.239+03:00pai ce-are tarhonul cu ficatul? poate doar palinca...pai ce-are tarhonul cu ficatul? poate doar palinca aia de merge la fix langa ciorba asta... :))Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-30759618004380479922010-10-12T14:31:41.879+03:002010-10-12T14:31:41.879+03:00vai de mine, ce buna trebuie sa fie!!! am un ardel...vai de mine, ce buna trebuie sa fie!!! am un ardelean acasa pe care, cu siguranta, o sa-l dau gata cu minunatia asta... (la noi, in Dobrogea, se mananca slab si ciorbita asta suna a rapunerea ficatului, dar nu ma dau batuta... :))La Rose Jaunehttps://www.blogger.com/profile/03561930219476383614noreply@blogger.com