tag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post6702738890694045009..comments2024-03-28T11:09:14.355+02:00Comments on CRAZY MOTHER COOKER: INGHETATA DE CIOCOLATA CU BANANE (CEA MAI SIMPLA RETETA DIN LUME)Florinhttp://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-59007850645408781792010-02-21T00:50:25.430+02:002010-02-21T00:50:25.430+02:00sincer, si mie mi-a placut mai mult varianta cu ci...sincer, si mie mi-a placut mai mult varianta cu ciocolata alba si lapte de cocos (desi nu pot sa spun ca se simte cocosul, asa ca se poate folosi lapte normal fara probleme) deoarece spre deosebire de cea cu ciocolata nearga, asta e mult mai smooth si mai placuta omului :))<br /><br />David Leibovitz rulz, o sa mai urmeze cateva retete inspirate de el in curand. <br /><br />cat despre cantitatea de alcool, we speak the same language, exact asa am zis si eu, sa fie cat de mult! :))Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-11521552164998240602010-02-20T16:00:46.451+02:002010-02-20T16:00:46.451+02:00Ok, a venit momentul sa scot minunatia din congela...Ok, a venit momentul sa scot minunatia din congelator (am prestat aseara, impreuna cu scoicile dar am pastrat degustarea pt astazi). A iesit minunat... prima inghetata de casa facuta de mine! E cremoasa si gustoasa. Ma incanta si cantitatea impesionanta de alcool. Am folosit Baileys si Bacardi Gold si gusturile s-au combinat foarte placut pt papile! :-)) Ma rog, poate ar trebui sa se numeasca inghetata de alcool si... altele! :-))<br />De teama unui continut prea mare de cacao, care nu ma incanta prea tare, am folosit jumatate ciocolata cu lapte si jumatata ciocolata alba (ambele menajere - mi-au facut o prima impresie foarte buna, nu ma asteptam). Rezultatul final este minunat!<br />Multumesc si pentru recomandarea David Leibovitz, de cand am citit postul tau ma delectez cu site-ul sau si imi fac lista de cumparaturi de pa Amazon. :-)Adanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-92199010647555449442010-02-19T08:37:52.503+02:002010-02-19T08:37:52.503+02:00Si eu am masina de inghetata de 3 ani deja. Nu ies...Si eu am masina de inghetata de 3 ani deja. Nu iese fffffff inghetata dar e numai buna. Nu are ace si e foarte cremoasa. In plus daca e cu alcool inghetata ea este chiar mai moale decat in mod normal.<br />Super reteta. :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13422819632754693698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-20316633960483709032010-02-18T21:20:37.408+02:002010-02-18T21:20:37.408+02:00@Ada: don't worry, inghetata este cea mai puti...@Ada: don't worry, inghetata este cea mai putin daunatoare dintre toate dulciurile (chestie confirmata si de un nutritionist :)), evident, daca exagerezi insa, atunci s-ar putea sa ai oaresce probleme de silueta, da' cu reteta de fata n-o sa-ti prea pese deoarece o sa fii si destul de tipsy de la atata alcool :)))<br /><br />@Mada: eu mai gasisiem un Kenwwod la ChoiceBrands, dar pana sa dau eu comanda s-a epuizat stocul, asa ca o sa-mi iau si eu probabil un DeLonghi IC8500, ca asta e singurul disponibil la noi.<br /><br />btw, daca te pasioneaza inghetata, iti recomand calduros sa iti cumperi cartea <a href="http://is.gd/8FB18" rel="nofollow">The Perfect Scoop</a> a lui David Leibovitz, si de asemenea sa ii citesti sfaturile si retetele de inghetata de pe <a href="http://is.gd/8FBCf" rel="nofollow">blog</a>Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-88278320019115953352010-02-18T20:11:28.416+02:002010-02-18T20:11:28.416+02:00Si inca ceva, Milka e ciocolata cu lapte si contin...Si inca ceva, Milka e ciocolata cu lapte si continut mic de cacao, eu folosesc Heidi cu 70% cacao sau Lindt, tot neagra sau ce mai ofera rafturile supermarket-urilor, marci buneMadanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-59363496295006558212010-02-18T20:06:38.969+02:002010-02-18T20:06:38.969+02:00Am comandat o masinuta De Longhi de pe net, in mag...Am comandat o masinuta De Longhi de pe net, in magazine nu am vazut nimic. Pe net erau doua modele, cea pe care am comandat-o eu la vreo 240 ron si una no name pe la 130 ron, prea mare si prea urata, Bestron sau cam asa ceva. Cum sunt adepta produselor de firma (prea saraca pt lucruri ieftine, deh) am cerut De Longhi si sunt tare multumita, ideea e ca inghetata nu se intareste cat ar trebui, iese mai moale dar o mai pun in congelator si e cremoasa, se evita formarea acelor,plus ca stii exact ce contine iar sorbetul iese perfect.Nu sunt genul care face crize din cauza E-urilor dar inghetata din comert m-a oripilat, ori e prea dulce, ori prea grasa, gustul chimic e predominant,am incercat tot ce se gaseste si unele chiar le-am aruncat, inclusiv din cele mai scumpe, exceptie cea de gelaterie italiana, too expensive ca sa iei un castron mare acasa. Cat priveste Milka, am folosit si eu la o glazura de tort si nu mi-a facut probleme, o tii cate putin la microunde si invarti bine iar o pui si iar invarti, pana constati ca e bine topita, iese bine pana la urmaMadanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-19760180571594600572010-02-18T19:44:01.944+02:002010-02-18T19:44:01.944+02:00Eu cred ca vrei sa ne "omori"! Suna minu...Eu cred ca vrei sa ne "omori"! Suna minunat de usoara aceasta reteta! Singura mea temere este ca va da dependenta.. :-) Clar o voi incerca in weekend, in varianta congelator.. si revin cu detalii post experinta! :-) De cand visam la o reteta de inghetata de casa!Adanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-31887852124800737132010-02-18T18:14:48.996+02:002010-02-18T18:14:48.996+02:00sunt de acord cu tine, si eu prefer ciocolata de b...sunt de acord cu tine, si eu prefer ciocolata de buna calitate, insa daca doar din asta menajera aveam in casa, ce era sa fac? :)) btw, am luat-o doar ca sa verific teoria ca se comporta mai bine la gatit decat ciocolata normala (spre exemplu, Milka mi-a facut mai mereu probleme cand am incercat s-o topesc)<br /><br />referitor la masina de inghetata, tu de care ai?Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-21481627017312341662010-02-18T17:55:12.570+02:002010-02-18T17:55:12.570+02:00De acord ca e interesanta reteta, numai ca eu cred...De acord ca e interesanta reteta, numai ca eu cred ca e de evitat ciocolata menaj(valabil pt orice preparat pe baza de ciocolata) si de inlocuit cu ciocolata de foarte buna calitate, 70%cacao in continut. Pana la urma, rezultatul final e dat de calitatea ingredientelor in ansamblul lor. Cat despre masinuta de inghetata, e f buna si varianta ieftina, adica recipient ce e musai sa stea in congelator ore bune inainte, rezultatul e chiar excelent cand am pofta de un sorbet adevarat din fructe proaspete , mai ales cand afara sunt 35 grade, mai am ceva de asteptat :(Madanoreply@blogger.com