tag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post3132113879053526432..comments2024-03-28T14:41:10.572+02:00Comments on CRAZY MOTHER COOKER: IDEE PENTRU MASA DE CRACIUN: CRISPY DUCK CU 5 AROME SI SOS CARAMEL DE CABERNET SI CIRESE NEGREFlorinhttp://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-19290679511320987832014-02-22T20:19:07.621+02:002014-02-22T20:19:07.621+02:00eu am mai spus, once you go duck, you never go bac...eu am mai spus, once you go duck, you never go back :)Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-69478626462903567982013-11-28T10:43:36.909+02:002013-11-28T10:43:36.909+02:00Cum isi vor face aparitia in frigiderul meu niscai...Cum isi vor face aparitia in frigiderul meu niscai rate, voiam sa reeditez reteta si acum vad ca nu m-am intors cu concluziile...pai ai cam avut dreptate, it proved to be the beginning of a beautiful friendship in cam toate formele:)Andreeahttps://www.blogger.com/profile/10595571672108476534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-54933572074058397542010-12-29T23:46:17.173+02:002010-12-29T23:46:17.173+02:00mersi pentru aprecieri, dar da-mi voie sa-ti suger...mersi pentru aprecieri, dar da-mi voie sa-ti sugerez sa mai incerci un confit, doua, ca dupa parerea mea e cea mai misto forma de a gati rata, fara discutii. :)Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-87313892449803809732010-12-29T16:58:23.305+02:002010-12-29T16:58:23.305+02:00Excelenta reteta. Nici eu nu ma prea dadeam in van...Excelenta reteta. Nici eu nu ma prea dadeam in vant dupa rata, mai ales dupa ce am si avut ocazia sa incerc un confit de canard autentic in Paris si ramasesem prea putin impresionata. Dar umplutura si glazura caramelizata ii dau o savoare aparte, e cu adevarat delicioasa...Teonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-90441293010378252762010-01-08T06:25:49.021+02:002010-01-08T06:25:49.021+02:00Eu sunt convinsa ca nu a fost facuta cum trebuie, ...Eu sunt convinsa ca nu a fost facuta cum trebuie, de aceea sunt atat de hotarata sa ii mai dau o sansa (sau mie, ca se pare ca pierd ceva:)).Multumesc mult de info.Andreeahttps://www.blogger.com/profile/10595571672108476534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-89477900851851518812010-01-07T22:32:56.460+02:002010-01-07T22:32:56.460+02:00btw, daca vrei sa incerci o varianta mai simpla, i...btw, daca vrei sa incerci o varianta mai simpla, ia doar piept de rata (cam pe la orice supermarket au, eu am vazut inclusiv la Nic in Dorobanti) si fa-l la tigaie (vezi reteta mea de piept de gasca, deoarece rata se face exact la fel) si iti promit eu ca o sa-ti schimbi parerea :)Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-18989287284460531902010-01-07T22:30:52.391+02:002010-01-07T22:30:52.391+02:00daca zici ca nu prea-ti place rata, inseamna ca n-...daca zici ca nu prea-ti place rata, inseamna ca n-ai prea avut ocazia s-o incerci sau n-a fost facuta cum trebuie, deoarece rata este probabil cea mai delicioasa pasare din lume, sincer.<br /><br />rate congelate gasesti la Selgros (eu am luat de la Baneasa, dar probabil ca au peste tot) si la Kaufland (eu am vazut un frigider plin la Kauflandul de pe Barbu Vacarescu). de asemenea, am mai gasit rata proaspata la Metro, in carmangerie, pe raftul din mijloc, dar nu tot timpul (era acelasi brand ca la Selgros si Kaufland, trasa complet intr-un plastic pe care scrie ceva in ungureste, doar ca nu era congelata). de asemenea, poti gasi la Obor la hala de carne, la un anumit stand unde aduc rate proaspete joia (eu n-am fost, dar mi-a luat prietenul Copolovici doua rate de acolo).Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-52513474258585303122010-01-07T20:46:22.719+02:002010-01-07T20:46:22.719+02:00Mie nu prea imi place rata, dar am sentimentul ca ...Mie nu prea imi place rata, dar am sentimentul ca reteta aceasta imi va schimba parerea. Asa ca spune-mi, te rog, in care Selgros ai vazut minunatiile:)?Andreeahttps://www.blogger.com/profile/10595571672108476534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-90985041667220075512009-12-29T20:12:01.271+02:002009-12-29T20:12:01.271+02:00tocmai am descoperit ca la Selgros e plin de rate,...tocmai am descoperit ca la Selgros e plin de rate, gaste, curcani si alte zburatoare precum fazanii, prepelitele sau porumbeii. <br /><br />ca indicatie, toate pasarile astea speciale (adica non-pui :)) se gasesc intr-un frigider aflat langa acel rotisor unde se vand diverse preparate din carne, gata gatite (de unde, btw, recomand calduros ciolanul rotisat si cozonacul de carne, dar asta e alta discutie deja :))Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-36817048411768410952009-12-29T13:21:14.177+02:002009-12-29T13:21:14.177+02:00probabil ca acesta a fost anul Ratelor ratacite pr...probabil ca acesta a fost anul Ratelor ratacite prin galantare si adoptate de cuptoarele noastre electrice si inevitabil mangaiate de anason, scortisoara si alte zane bune...Si eu am facut un pustiu de bine unei rate dar eu i-am aplicat magia lui Gordon alaturi de un sos de mere din copacul din fata dormitorului meu.Ratusca mea (lacuca-cum spune fetita mea cea mica)s-a simtit bine la 140 grade si cred ca data viitoare voi fii o mama adoptiva mai responsabila !<br /><br />cu drag,<br />IsaureAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-49737019594707478752009-12-23T09:37:33.825+02:002009-12-23T09:37:33.825+02:00bravo! pls share with the group, cu multe poze. :)...bravo! pls share with the group, cu multe poze. :)Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-25199744704249523442009-12-23T01:59:32.032+02:002009-12-23T01:59:32.032+02:00am trecut-o in meniul de craciun ;)am trecut-o in meniul de craciun ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14044532730207358919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-6532094218411273872009-12-22T13:56:37.271+02:002009-12-22T13:56:37.271+02:00da, stiu treaba cu marinatul, am aplicat-o cu succ...da, stiu treaba cu marinatul, am aplicat-o cu succes la miel, dar acum n-am avut timp mai mult decat alea 3 ore de dezghetare + 3 ore de gatit, ca a fost o decizie rapida, la minut. cat despre servetelele de hartie, trust me, am incercat diverse variante de role, somoig, pliate in nshpe straturi, etc, dar la mine tot se lipeste...Florinhttps://www.blogger.com/profile/07384992589150817352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7718775339590290256.post-69124990243872129732009-12-22T12:59:57.791+02:002009-12-22T12:59:57.791+02:00Superb, mon ami! O să-ţi povestesc eu după Crăciun...Superb, mon ami! O să-ţi povestesc eu după Crăciun despre o treabă suplimentară la chestia asta, cu raţa ţinută câteva ore într-o baie călduţă, aromată cu nucşoară rasă şi anason şi multe altele înainte de a o coace. Dae ceea ce văd în imagini este de-a dreptul fermecător. O sugestie: şervetele de hârtie pentru uscat carnea sunt mult mai bune decât prosopul dacă: foloseşti şervete groase, din rolă mare şi faci un şomoiog din ele, mai multe la un loc. Nu se lipesc, nu rămân pe carne. Spor!copolovicihttp://www.pranzuldincaserola.ronoreply@blogger.com