vineri, 20 iunie 2014

HOW IT’S MADE: CASCAVALUL HOCHLAND

Daca ar fi fost inventat de romani, cascavalul s-ar fi numit probabil “cascapresc”, dar despre asta putin mai incolo, sa nu anticipam. :)

In loc de introducere, trebuie sa va marturisesc ca pentru mine procesul de obtinere a branzei din lapte (alaturi de brutarit, inghetata artizanala si gatitul sous-vide, to name just a few) este unul dintre domeniile culinare cele mai fascinante, mai ales pentru ca implica o mare doza de “kitchen magic”, acel ansamblu de ingrediente, echipamente, tehnici si procese care transforma simpla preparare intr-un proces de creatie, o alchimie in care din elemente primare se obtin produse finale care sunt cu mult peste suma ingredientelor, la fel cum un tablou este mult mai mult decat un amestec de culori pe o panza.

Acum va dati seama ca atunci cand am primit invitatia de a vizita fabrica de cascaval Hochland de la Sovata (in dubla calitate de food blogger si de reprezentant al asociatiei Romania Culinara) m-am simtit precum Charlie cand a gasit biletul de aur pentru fabrica de ciocolata, asa ca mi-am anulat pe loc celelalte planuri si am confirmat imediat participarea.


joi, 12 iunie 2014

CONCURS HEINNER

Hai ca a venit vara, s-a umplut de fructe la piata si ar fi pacat sa nu va faceti un suc fresh din ce vreti voi, motiv pentru care va invit sa participati la acest minunat concurs la care puteti castiga un super juice maker oferit de prietenii de la Heinner.


miercuri, 4 iunie 2014

LAHMACUN, SENZATIONALA PIZZA TURCEASCA

Dintre toate bucatariile orientale, bucataria turceasca mi se pare cam cea mai apropiata de sufletul nostru latin, poate si pentru ca e in mare parte construita pe fundamentele bucatariei mediteraneene (ulei de masline, peste si fructe de mare, legume si verdeturi proaspete, lactate si branzeturi si multe fructe).

In plus, bucataria romaneasca este semnificativ influentata de cea turceasca, mai ales in partea de sud, dovada fiind sarmalele, ciorbele sau micii, asta ca sa mentionez doar cele mai populare feluri pe care noi le consideram ultra-autentice, dar care in realitate vin direct de la Stambul. :)

Dar acum n-o sa va plictisesc cu o introspectie in bucataria otomana in general si nici in influentele ei in bucataria romaneasca, ci o sa ne concentram pe celebra pizza turceasca numita lahmacun (se citeste lah-ma-giun), care culmea, se pare ca si are originile in Armenia, unde se numeste, evident, pizza armeneasca :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...